PopSport presenteert nieuwe talenten

Vrijdag 30 mei vindt voorronde voor landelijk traject plaats

Redactie ,

Op vrijdag 30 mei 2014 vindt in Poppodium Volt het talentontwikkelingsproject PopSport plaats. Een voorronde waarin het publiek wordt getrakteerd op optredens van de meest jonge en talentvolle popacts die onze provincie op dit moment rijk is. Uiteindelijk bepaalt een professionele jury welke act de meeste ontwikkeling heeft doorgemaakt gedurende de afgelopen maanden en dus doorgaat naar het landelijke traject van PopSport.

De deuren gaan open om 20:00 uur, kaartjes zijn in de voorverkoop á €5,- verkrijgbaar via de deelnemers en op de avond zelf á €7,50 aan de dagkassa. Voor meer informatie over PopSport, zie www.popsport.nl.

PopSport is ontwikkeld door Stichting Popmuziek Limburg en in 2004 voor het eerst georganiseerd in Limburg, inmiddels is het project uitgegroeid tot een landelijk initiatief. Tijdens PopSport krijgen jonge talentvolle muzikanten en popacts een kijkje in de keuken van de popsector, teneinde ze sneller wegwijs te maken en te investeren in hun ontwikkeling. Gedurende enkele maanden kunnen de deelnemers diverse muzikale en zakelijke workshops volgen van professionals uit de popsector (programmeurs, boekers, a&r managers en ervaren muzikanten). De deelnemers bepalen zelf welke workshops ze willen afnemen en met welke docent ze het liefste willen werken. De organisatie wil de deelnemers leren om zelf keuzes te maken en ze bewust maken van hun eigen kracht en de kansen die er liggen in de popsector.

Eind januari dit jaar begon het traject voor tien Limburgse bands. Morgana's Illusion (Sittard), Panacee (Heerlen), Quirine Bruynen (Maastricht) Drunken Dreams (Maastricht), Verena de Ruijter (Maasbracht), Defeated Decade (Weert), Pavarana (Urmond), Take Your Marks (Venlo), Looking for the Drummer (Maastricht) en de Zusjes De Bie (Heerlen) hebben gezamenlijk tientallen workshops gevolgd. Daarnaast ondergingen ze allemaal een professionele fotoshoot van popfotograaf René Bradwolff en namen ze voor het eerst een demo op in een professionele studio.

Tijdens de finale op vrijdag 30 mei geven alle deelnemers een optreden waarbij ze alle opgedane kennis nog één keer live aan het publiek en aan de jury kunnen laten zien. Aan het eind van de avond maakt de jury, bestaande uit Sander Ruijters (Conservatorium Maastricht), Tirsa Creusen (Buro Pinkpop) en Bram Jacobs (Grenswerk/Buro Bram), bekend welke act doorgaat naar het landelijke traject van PopSport. Tijdens dit landelijke traject ontmoet de Limburgse winnaar de deelnemers uit andere provincies, krijgt de winnaar nog meer coaching en gaan ze een dag naar Kytopia in Utrecht.