Mama's Pride; Heel erg internationaal in de regio!

Verslag van dag 1

Camiel Rodigas, Nadia Hagen (foto's) ,

Mama's Pride vierde afgelopen weekend alweer haar 20e bestaan, niet slecht voor een gratis festival. Om dit niet stilletjes voorbij te laten gaan, hebben ze goed uitgepakt! Hoe? Lees hieronder wat er alleen al de zaterdag te beleven was.

Om deze editie feestelijk te laten beginnen was Mama's Offspring gepland. Dit zijn lokale artiesten die eerder al eens op Mama's Pride hebben gespeeld. Met maar twee nummers laten zich van hun beste kant zien. Daarmee komt de sfeer er goed in bij het publiek.

Ondertussen wordt het tijd voor de eerste internationale act van het weekend: Coely. Deze Belgische meid is een zeer talentvolle rapster/zangeres en ook pas twintig lentes jong. Haar carrière is werkelijk als een komeet omhoog geschoten. Ze heeft afgelopen tijd in voorprogramma's gestaan van onder meer Snoop Dog, Kandrick Lamar en Nas. Nu is echter een plek op de kiosk van Mama's Pride gereserveerd voor haar en dat gaat in Geleen uiteraard weer super. Er staat een persoonlijkheid op te treden en ze brengt haar teksten met veel passie en energie. Na een paar keer te hebben gevraagd of het publiek iets meer naar voren wilt komen, wordt het gezellig druk voor de kiosk. Daarbij gooit ze ook nog enkele CD's uit die gretig ontvangen worden door het publiek. Haar enthousiasme groeit hierdoor alleen maar. Met haar nummers 'Ain't Chasing Pavements’ en haar laatste single 'My Tomorrow’, laat ze wederom zien waarom deze meid een grote artieste gaat worden.
 

Na een act waarin veel rap zit verwerkt, is het tijd voor een Nederlandse groep die muzikaal enorm goed in elkaar steekt, namelijk Knarsetand. Het is een tienkoppige band die enorm veel stijlen door elkaar gooit en maakt daarmee een energieke mix. Denk aan gypsy, drum 'n' bass, balkan, ska en popmuziek. Dit is echt muziek waarop je niet stil kunt staan en dat is ook te zien en te merken aan het publiek. Er is meteen sfeer, plezier en energie, van beide kanten. Knarsetand laat horen waarom ze zo hard zijn gegroeid de afgelopen tijd. Onder leiding van het brein van de groep Martijn Holtslag en daarbij de duidelijke stem van Miou Amadée, zorgt Knarsetand op deze zaterdag ervoor dat het weer niet regenachtig is (wat wel gedacht was kijkende naar de weersverwachting) maar juist heerlijk droog. Zoals het ook bij deze muziek gewoon hoort. Top dus!
 

De afsluiter van de zaterdagavond is wederom een Belgisch talent. Compact Disc Dummies zijn de broertjes Coorevits met een jonge leeftijd. 19 en 21 jaar jong zijn deze jongens en werken keihard om te laten zien wat ze kunnen. Die ster is rijzende, zo ook vandaag. De stijl is te benoemen als een soort elektropunk waarbij ze dus werken met computers die voor de beats zorgen (dit regelt voornamelijk Janus, de jongste), keyboard voor extra klanken maar ook de live gitaar zorgt voor veel extra power. Die power is zeker aanwezig. Wat een energie hebben ze. Daarbij maakt de eigenzinnige zang van de oudste Lennert, alles compleet. De show steekt gewoon goed in elkaar, lichten die heerlijk tekeer gaan en zoals al geschreven, de energie die ze geven aan het publiek. Ondanks hun jonge leeftijd spelen ze eigenlijk alsof ze niks anders gedaan hebben. Het zit duidelijk in hun bloed. Groeibriljantjes. Een mooie afsluiter voor Mama’s Pride op zaterdagavond.