Maastricht Bruist vanaf nu 3 dagen!

Onder meer Asgeir, Gabriel Rios en Kovacs op Bruis Maastricht 2014

Pascal Lemlijn ,

Tijdens een heuse persconferentie in de Muziekgieterij in Maastricht werd vrijdagmiddag niet alleen een groot gedeelte van de line-up voor Bruis Maastricht bekend gemaakt, maar ook werden er een aantal opvallende wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren aangekondigd. Maar laten we beginnen met datgene waar het op een festival uiteindelijk om draait: de muziek!

Tijdens de persconferentie wordt duidelijk dat programmeur Ingo Dassen ook dit jaar weer een indrukwekkende line-up van nationale en internationale bands bij elkaar heeft weten te sprokkelen. Daar gaan we: Ásgeir, The Sore Losers, This Will Destroy You, Gabriel Rios, Oscar & The Wolf, Pink Mountaintops, Wallace Vanborn, Nick Mulvey, Rangleklods, Kovacs, Rue Royale, St. Paul & The Broken Bones, Bells Of Youth, I Am Giant, The Benelux, Petter Carlsen & The Lonely Drummer, Cheaters, Black Heart Rebellion en The Whims Of The Great Magnet. 

En alsof dat nog niet genoeg reden is voor een bruisend feestje zal de organisatie de komende weken nog enkele (grote) namen aankondigen!  Dan wat betreft de wijzigingen die het festival zal ondergaan: directeur Wim Smeets opende de persconferentie met het meest opvallende nieuws: Bruis Maastricht is vanaf dit jaar een 3-daags festival. In samenwerking met de International School Of Business and Economics, die dit jaar 30 jaar bestaat en daarom niet alleen voor studenten maar voor de hele stad een extra festivaldag wil organiseren, wordt de vrijdag aan het festival toegevoegd. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële injectie van de Universiteit Maastricht. 

Ander opvallend nieuwtje is de 'goed weer garantie' van de gemeente Maastricht: mocht Bruis Maastricht in het water dreigen te vallen wegens slecht weer, dan staat de gemeente voor een bedrag van maximaal € 60.000,- garant, zodat het festival ook dan volgend jaar toch weer georganiseerd kan worden. Voorwaarde voor deze garantstelling is wel dat de organisatie van Bruis nieuwe initiatieven onderneemt, en dat gebeurt o.a. met de introductie van de Bruisvogel: voor een bedrag van 25 euro (of meer) word je al Bruisvogel, een soort donateur waarmee je Bruis Maastricht steunt voor een lange en duurzame toekomst. Als officiele Bruisvogel ontvang je een 'goodie-bag' met een Bruis survival-pakket. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk een Bruis 'Backstage-Pas' te verkrijgen, waarmee je exclusief toegang krijgt tot akoestische optredens van de acts die ook op de mainstage en andere podia optreden. Met deze backstage-pas ontvang je verder een unieke, duurzame Ellen Truijen tas, gemaakt van de kleurrijke banners die afgelopen jaar nog gebruikt werden ter promotie van Maastricht Culturele Hoofdstad 2018. 

Voor meer informatie over Bruis Maastricht 2014 kun je op de vernieuwde website terecht die een uur na de persconferentie online kwam: www.bruismaastricht.nl 

Tot 5, 6 en 7 september op de Tapijnkazerne in Maastricht!