Everlast maant tot stilte

Rapper laat akoestische kant zien

Joep Deumes ,

Maandag deed Erik Francis Schrody, bekend als Everlast, de uitverkochte Nieuwe Nor aan. Hij is bekend geworden met de rapformatie House of Pain, maar vanavond laat hij andere kant van zichzelf horen. Hij staat op het podium met een toetsenist. Het repertoire dat hij brengt laat zich het best duiden als een mengeling van rock, hiphop en blues.

Met perfect gitaarspel en een lage stem brengt de Amerikaanse rapper, zanger en songwriter zijn nummers ten gehore; de begeleidende toetsenist blijkt een even perfecte muzikant te zijn. Het topduo houdt de Nieuwe Nor in zijn ban.

Het is wel akoestisch repertoire, en dat leidt tussen het publiek en de muzikant tot wat aanpassingsproblemen. Zoals het hoort bij akoestische nummers mag van het publiek verwacht worden dat het stil is gedurende die nummers. Sommigen waren dat niet, en die werden dan ook niet zachtzinnig terecht gewezen door de artiest. Terecht. Echter als de heer Schrody dat dan nog na ieder volgend nummer blijft herhalen, ben je aan het drammen.

Voor de rest een prima concert. Met, vermeldenswaardig, een akoestische versie van Jump Around, de grootste hit van House of Pain.