DeWolff headliner Wessummerbreeze

Met Les Djinns, Afterpartees, Bells Of Youth, Texas Radio en meer

Redactie ,

De Limburgse rockband Dewolff is dit jaar dé grote naam op de negende editie van Wessummerbreeze op 19 juli 2014, het muziekfestival in het Midden-Limburgse Wessem. Het trio sluit het festival af op het buitenpodium.

Dewolff is geen onbekende op Wessummerbreeze. In 2008 gaf de toen nog piepjonge band één van zijn eerste shows op het festival. De retrorockers schreven in dat jaar ook de Kunstbende op hun naam.   

Sinds debuutalbum Strange Fruits And Undiscovered Plants uit 2009 is de band een begrip in Nederland, maar ondertussen krijgen de broers Pablo en Luka van der Poel en Robin Piso ook internationaal vaste voet aan de grond. In 2013 maakte de band nog een succesvolle tour door Australië. In mei verscheen het nieuwe album Grand Southern Electric, opgenomen met producer Mark Neill, onder meer bekend van The Black Keys. 

Wessummerbreeze mag zich naast Dewollff ook verheugen op shows van de Limburgse bands Les Djinns en Afterpartees. Les Djinns won dit jaar Nu Of Nooit en nam onlangs een titelloze debuutplaat op die zeer positief ontvangen werd binnen recenserend Nederland. Dit jaar openen zij Pinkpop. Ook de Afterpartees, in 2013 nog vierde op Nu Of Nooit, doen het goed in eigen land. Het singeltje 'First/Last' kreeg al de nodige airplay op 3FM en een volledig album is inmiddels in de maak bij een toonaangevend Nederlands label.

De complete line-up: Koffie, Bells of Youth, Twin Shades, Radar Men From The Moon, Moaning Cities (BE), The Slick & Suited, Nice Neighbours, the Pignose Willy’s, Texas Radio, Dewolff, Afterpartees en Les Djinns.

Meer info vind je hier.