3voor12 limburg nieuwsflits

Over Conincxpop, Yila, Beatz & Bandz Festival en Pavarana

Joséphine Kurvers ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

32e editie Conincxpop

Nog even het is zo ver: de 32e editie van Conincxpop aan de oever van de Maas. Woensdag 2 juli zal de organisatie beginnen met de opbouw, zodat 5 juli het festival in Elsloo plaats kan vinden.

Bands als Hallo Venray, Gallon Drunk en Tubelight zullen komende zaterdag op het festival spelen. Het programma zal aan elkaar gepraat worden door Guus Clemens. Hij zit al bijna vijfitg jaar in de muziek wereld als drummer in vele bands.

Wil je meer informatie over Conincxpop? Kijk dan op de website: www.conincxpop.nl/

Yila released nieuwe videoclip Altijd Kortbij

Yila is een van de vier officiële stadsdichters van Maastricht en afgelopen woensdag bracht hij zijn nieuwe videoclip Altijd Kortbij uit. Het nummer is de eerste track van het nieuwe album van Yila dat eind dit jaar zal verschijnen. Ook staat hij deze zomer, op 3 augustus, tijdens het Solar festival, op het Solar <3 Limbrug podium.

Yila is de eerste rapper in Nederland ooit, die uitgeroepen is tot stadsdichter. Deze titel draagt hij sinds 2013 samen met drie andere Maastrichtse rappers. De clip heeft het typisch Bourgondische tintje waar het zuiden bekend om staat. Bekijk de video hier: www.youtube.com/watch

Programma Beatz & Bandz Summerfestival 2014 compleet

Op 2 en 3 augustus zal in Lottum het Beatz & Bandz Summerfestival plaatsvinden. Rage On Stgae! op zondag het festival afsluiten. Blind Beggar! Im And The Peole, en Tenac zijn aan het programma toegevoegd.

Kijk voor meer informatie over de line-up en het festival op: www.beatzandbandz.nl

Pavarana brengt nieuwe single uit

Pavarana, uit Urmond, bestaat uit Bas Clemens (drums), Max Knook (bass), Sven Kerstjens (toetsen), en Rick Rosenboom (gitaar, zang). In deze bezetting bestaat Pavarana sinds september 2013, maar de band is opgericht in 2009. De formatie schijft de nummers voornamelijk zelf en combineren verschillende muziekstijlen.

Onlangs brachten deze Limburgse band een nieuwe single en tevens videoclip uit. Nieuwsgierig naar het geluid van de heren uit Urmond? Bekijk en beluister de single hier: www.youtube.com/watch