ParkCityLive Interview met Blaudzun

Frontman Johannes Sigmund aan het woord

Camiel Rodigas ,

Rustig zittend met een flesje bier in de hand praat Johannes Sigmund met 3voor12 limburg. Dat is geluk, want zijn agenda staat goed vol.

Twee jaar geleden stond je ook op ParkCity Live. Wat kun je je daar nog van herinneren?

"Ja, daar heb ik goede herinneringen aan. Wat ik nog weet is dat het enorm waaide gedurende het optreden. Het is gezellig hier. Verder is het altijd lekker om te spelen, dit weekend is altijd druk maar dat hoort er ook bij. Straks na de show moeten we meteen alles snel opruimen en door naar Utrecht, festival de Beschaving. Maar dat hoort erbij"

Heb je wat dat betreft dan ook een voorkeur qua optredens en het publiek, een clubtour of festivals?

"Nee, eigenlijk niet. Ik weet dat er bij een Blaudzun show altijd fans zullen staan. Die fans variëren dan ook van meisjes van 15/16 jaar tot 66-jarige mannen. Ook vandaag zal dit zo zijn. De muziek trekt dat aan en het is dan ook muziek voor alle mensen. Mensen die mij nog niet kennen gaan mij leren kennen en daar speel ik ookk voor. Het is altijd genieten."

Hoe heb je het publiek ervaren bij de opening van Poppodium Volt?

"Ja dat weet ik nog goed. Wel een mooie plek. Het was niet zo dat het een slecht optreden was. Je hebt bij een opening altijd bobo's die er zijn omdat ze eraan hebben meebetaald en zij komen dus niet voor mij of wie dan ook. Ze komen om te socializen, dat hoort er helaas bij. En omdat de zaal langer doorloopt daar, krijg je dat automatisch wel. Het was ook niet uit rancune dat ik wegliep, maar het was op een gegeven genoeg. De kwaliteit was goed, dus ik heb er een goed gevoel aan over gehouden.  En we moeten niet de fans vergeten die er een feestje van maken vooraan."

Vind je dat er verschil is in het publiek tussen Nederland en bijvoorbeeld Duitsland of België?

"Nee, dat valt allemaal wel mee. Je kan ook sowieso niet spreken over publiek in België. Dat is sowieso verdeeld in allemaal verschillende regio's. Maar mensen komen naar concerten om verschillende redenen: ze komen voor de muziek, om te zuipen, te praten of om te neuken. Maar daar is muziek ook voor, iedereen krijgt er een eigen gevoel bij. Dat is fijn."