ParkCity Live interview met Jack Poels

Frontman van Rowwen Hèze aan het woord

Camiel Rodigas ,

Voorafgaand aan het eerste optreden van Rowwen Hèze op ParkCity Live sprak 3voor12 limburg met zanger, Jack Poels.

Wat vinden jullie ervan om nu voor de eerste keer op ParkCity Live te staan?

"De organisator, Hans Paul Nieskens, is onze oude manager. Misschien had hij eerst nog wat rancune, haha! Nee, dat is niet zo. Maar het is altijd heerlijk om in de eigen provincie te spelen. Dat geeft toch een speciaal gevoel."

Hebben jullie een voorkeur om te spelen op festivals of doen jullie liever een theatertour?

"Eigenlijk niet zo. Daarbij moet ik zeggen dat er ook nog tentfeesten bij horen. Die zijn altijd heel tof, maar worden steeds minder. Waarschijnlijk omdat het een groot financieel risico voor organisatoren is. Helaas. Verder is het wel zo dat een theatertour ons enorm scherp houdt. In het begin dat we hieraan begonnen was dit enorm wennen. Het publiek let op de details. Als iemand op het podium tijdens een tentfeest zijn broek omlaag doet, valt dat niemand op. Als er bij optreden in een theater een verkeerde noot gespeeld wordt, valt iedereen dat op. Dus dat is wel een heel groot verschil. Al met al is dat allemaal een fijne afwisseling, festivals, zoals vandaag hier in Heerlen, tenten en theaters."

Kun je voorbeelden noemen van dingen die jullie scherp houden tijdens een theatertour?

"Als voorbeeld kan ik wel geven, dat wij bij onze komende theatertour gaan werken met drie echte soulsisters. Dan hebben we twee hele verschillende stijlen bij elkaar. Texmex van ons en Caribisch van hen. Zij leren van ons en wij leren weer van de dames. Dat is alleen maar mooi. Na al die jaren van optreden is het heerlijk om nog altijd nieuwe invloeden te krijgen."

Wat maakt die tentfeesten zo speciaal?

"Dat is gewoon die hele sfeer. Die hele tent speel je dan binnen een paar seconden al helemaal op z'n kop. Dat geeft een machtig gevoel. Wat misschien wel leuk is om te melden, vorig jaar op het RosaFestival in Sittard hebben we Wladimir (nieuwe bassist) ontmoet. We waren destijds op zoek naar een nieuwe en hadden zich 17 man zich aangemeld maar hij niet. Toch is hij het geworden, dat heeft dus zo moeten zijn."

Je hebt een tijdje terug meegedaan aan De Beste Zanger Van Nederland. Hoe was die ervaring?

"Laat ik allereerst zeggen dat ik al eerder een paar keer gevraagd ben, maar het kwam steeds niet goed uit met touren of andere projecten. Toch kwamen ze nog eens terug en uiteindelijk  ja gezegd. Het was prachtig. Dave van Raven (zanger The Kik) is bijvoorbeeld echt helemaal te gek."

Zijn er door dit programma ook samenwerkingen ontstaan?

"Ja, er zijn plannen om samen te werken met iemand. Maar dit kan ik helaas nog niet bekend maken..."