ParkCity Live: festivaldag twee

Variëteit laat festival slagen

Camiel Rodigas ,

Na dag één te hebben gehad is het uiteraard tijd voor de tweede dag op het Bekkerveld in Heerlen. Deze dag zal een grote verscheidenheid brengen kijkende naar de namen. Van Nederlandstalig tot rock en van Limburgs tot rap.

Dag twee van ParkCity Live laat zich kenmerken door verschillende stijlen muziek. De openingsact is The Kik waar frontman Dave von Raven veel bekendheid mee heeft gekregen dankzij De Beste Zangers Van Nederland. The Kik is heerlijk om de dag mee te beginnen. Ze stralen vrolijkheid uit, de liedjes zijn gezellig en je merkt aan hen dat ze lol hebben onder elkaar en met het publiek. Uiteraard spelen ze de grote hit Simone. Normaal komen alles Simones dan samen op het podium, helaas was dat er nu maar eentje. Desondanks, heerlijke show van de Rotterdammers

Iets later dan gepland vanwege wat technische mankementen staan ze er toch: Kensington. De rockers, die bekend gemaakt hebben dat  8 augustus hun nieuwe album uitkomt, staan vanaf het allereerste moment meteen te knallen. Ze hebben zichtbaar plezier en het publiek doet meteen mee. Dit heeft uiteraard te maken met de winst van Oranje de dag ervoor. Ze spelen hier spelen goed op in. Ze spelen een groot scala aan hits, zowel van de eerste als van de tweede CD, maar ook nieuwe nummers die dus op de derde plaat gaan komen. Ook deze songs doen het goed. De heren zetten een kwalitatief sterke show neer voor een druk bezocht podium.

Limburgs grootste muzikale export product komt het podium op: Rowwen Hèze. Het is meteen plankgas bij de heren uit America. Zoals altijd vliegt het bier door de lucht, springt en zingt iedereen mee. Jack heeft zichtbaar plezier, hij staat toch weer eens op een Limburgs festival.  Toch zijn er enkele rustmomenten in de show, en gaat pas op het laatste gaan echt alle remmen los. Dan komen de knallers zoals Limburg en Bestel Mar. Ze spelen bovendien langer dan gepland: een extra Limburgs kwartiertje.

Dat het een festival is voor jong en oud is heel goed merkbaar als de volgende artiest het podium betreedt: Ali B. Hij is uiteraard niet alleen naar Heerlen gekomen. Hij heeft Yes-R, Brownie Dutch en Darryl meegenomen. Veelal jonge fans van de rappers staan vooraan, toch spelen ze niet alleen de hits zoals Rampeneren en EeyEeYo voor de jeugd. Nummers die bekend zijn van het programma Ali B Op Volle Toeren, worden gezongen en gerapt. Denk aan Rosamunde van Dennie Christian en Ik Verscheurde Je Foto van Koos Alberts. Ali heeft enorm veel interactie met het publiek, laat kinderen dansen op het podium en eindigt zelf op de schouders van bezoekers om zo een hele grote polonaise te gaan lopen in de regen. Hij is en blijft een entertainer

Waar het na het optreden van Ali B even goed regent, wordt het podium in gereedheid gebracht voor de volgende band: Golden Earring. Je merkt aan het publiek dat ze erg nieuwsgierig zijn wat deze oude rockers presteren. Veel fans staan vooraan met een Golden Earring shirt. De show begint heerlijk, de heren zijn persoonlijkheden en stellen niet teleur. Bijna alle hits komen voorbij: Another 45 Miles, Twilight Zone, When The Lady Smiles en ga maar door... De uitvoering van Radar Love is erg sterk. Alle vier de leden spelen hun eigen solo. Ook werden ze bij enkele nummers, zoals vaker in shows, ondersteund door saxofonist Bertus Borgers. Al met al, een prima optreden van deze heren.

Memphis Maniacs mogen het festival afsluiten. Deze band is één grote mash-up machine. Mash-up is het spelen van twee nummers door elkaar waarbij de tekst en muziek altijd van verschillende nummers zijn. Het is een show waar het energie level enorm hoog ligt. De heren spelen ook alle stijlen door elkaar. Het publiek geniet ervan en probeert mee te doen waar het kan. Want soms denk je in een nummer te zitten en blijkt het toch een ander lied te zijn.

Zo komt ParkCity Live tot een einde. Organisator, HP (Hans Paul Nieskens), vertelt dat volgend jaar ParkCity Live ook georganiseerd zal gaan worden op 11 en 12 juli. ParkCity Live is een festival met een gezellige sfeer en muziek voor elk wat wils. Tot volgend jaar.