ParkCity Live: terug van weggeweest

Regen of geen regen, het is geslaagd!

Camiel Rodigas ,

Na een jaar er tussenuit te zijn geweest vanwege financiële onzekerheid is ParkCity Live weer terug. De organisatie van het popfestival op het Bekkerveld in Heerlen zorgde voor een kwalitatief sterke line-up, nu de verwachtingen nog inlossen. Verslag van de eerste festivaldag.

Lopend naar de ingang van ParkCity Live is al duidelijk dat er veel mensen een kaartje gekocht hebben. Er staan lange wachtrijen om binnen te komen. Zodoende missen enkele bezoekers de openingsact Phoenix' Ashes en daarna BloYaTop. 3voor12 limburg is er vanaf BloYaTop bij en komt binnen met een heerlijke sound. De rockers die in maart dit jaar hun nieuwe album hebben uitgebracht zorgen ervoor dat Heerlen goed wakker wordt. Ze hebben zelfs zoveel plezier dat ze bijna het podium moesten worden afgesleurd, geweldig.
 
Na het stevige werk is het de beurt voor Douwe Bob, de winnaar van het eerste seizoen De Beste Singer-songwriter. Het is goed te merken dat hij zich enorm heeft ontwikkeld, hij is echt de leider van de band en zorgt ervoor dat alles goed klinkt. Het publiek doet lekker mee en zeker de hits zoals 'Multicoloured Angel'  en 'You Don't Have To Stay' slaan goed aan. Toch blijft het nummer 'Ice Cold Beer' het meest hangen omdat het een geweldige samenwerking is met de band, akoestisch is én het geeft een hele leuke interactie met het publiek. Douwe Bob zorgt ervoor dat de wolken bijna weg gaan. Deze muzikale gast is een blijvertje!
 
Zoals gezegd, de line-up is van hoge kwaliteit en dit blijkt ook geweldig te kloppen want Blaudzun komt vervolgens het podium op. 3voor12 limburg heeft voor het optreden ook nog een kort interview gehad met zanger Johannes Sigmund, dit zal later op de site geplaatst worden. Alsof het zo heeft moeten zijn, Blaudzun begint te spelen en de zon begint te schijnen, gewoonweg perfect. De sfeer groeit, het publiek krijgt er automatisch goede zin van en klapt vrolijk mee. Natuurlijk speelt de band, die zoals altijd geweldig is, de grote hits zoals 'Elephants', 'Flame On My Head' en van de laatste CD 'Promises Of No Manís Land'. Het uur vliegt werkelijk voorbij, eigenlijk zonde. Als je fan bent van Blaudzun, op 22 januari 2015 spelen ze in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.
 

Na Blaudzun is het tijd voor de Nijmeegse rockers van De Staat. Alles gaat goed, meteen sfeer maar na een paar nummers begint het goed te regenen en toeval of niet, dit is tijdens het nummer 'Sweatshop'. Het publiek draait zijn of haar hand er niet voor om en blijft vooraan staan. Dat het een goede show is, is te merken aan de mosh pits die ontstaan in de modder. frontman Torre Florim, ziet het allemaal en spreekt het publiek toe: "Festivalpubliek is de jus op de aardappelen. De jus, oftewel het publiek, maakt het af". Een prachtig compliment voor het publiek. Verder zorgt De Staat voor een feest door hun geweldige cover van 'Talk Dirty' te spelen en te eindigen met meer dan een knaller namelijk 'Witch Doctor'. Na dit concert heeft 3voor12 limburg gesproken met Tim van Delft, de drummer van De Staat. Ook dit zal later te lezen zijn op de site.
 
Het regent niet alleen pijpenstelen maar het regent ook werkelijk hits tijden het gehele optreden van Racoon. Zanger Bart van der Weide heeft alleen maar respect voor het publiek dat gewoon blijft staan en zeer uitbundig meedoet. Van 'Oceaan' naar 'Shoes Of Lightning' en 'My Town'. Alles komt voorbij en bijna teveel om op te noemen! Ook 'Love You More' wordt uiteraard luidkeels meegezongen en dat geeft toch wel een kippenvelmomentje bij het gehele publiek. De mannen uit Zeeland hebben merkbaar plezier en hebben ook dolletjes onder elkaar. Ondanks al die jaren van de optredens overal en nergens blijft alles van hoge kwaliteit en dat is dan ook geweldig om mee te maken.
 
Veel toepasselijker kan het niet qua naam: The Opposites. Van Racoon naar The Opposites, een hele wereld van verschil. Waarschijnlijk is er ook geen andere band of act die de zaterdag beter kan afsluiten op het hoofdpodium dan deze twee. Big 2 en Willem zorgen werkelijk voor een groot feest. Vanaf het eerste moment dat ze op het podium staan zorgen ze voor een WK sfeer. De wedstrijd zal namelijk meteen aaneensluitend worden uitgezonden. Iedereen springt, danst en schreeuwt mee. Zoals elke show zorgen ze voor een enorme zogenaamde 'Wall of Death', dit is het scheiden van het publiek in twee kanten en zodra de beat er hard in komt naar elkaar toe rennen en tegen elkaar aan springen en duwen. Een prachtig schouwspel en geweldige warming up voor het voetballen. 
 

De zaterdag is in ieder geval geslaagd met veel verschillende bands/acts. Hoge kwaliteit en vanuit de optredens is er respect dat iedereen zo vooraan blijft staan, ondanks de regenval. Een complimentje dus voor het publiek. Mooi! Op naar dag twee.