Nu of Nooit interview: Southern Sunrise

#NON14

Francis Pronk ,

De voorrondes voor Nu of Nooit 2014 zijn in volle gang. 3voor12 limburg licht gedurende deze spannende periode op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag Southern Sunrise!

Wat voor muziek maken jullie?
Verhalende folk-pop met een vleugje blues en country.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
We hebben heel veel verschillende inspiratiebronnen, omdat elk bandlid van een andere muzikale achtergrond komt. De grootste inspiratiebronnen binnen ons eigen genre zijn bands als Laura Marling, Noah And The Whale, Lucy Rose, The Essex Green en Luke Sital-Singh.

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Nee, wij zijn Nu Of Nooit maagden, dus doe voorzichtig met ons! ;)

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen?
De Dikke Stein in Elsloo is een hele fijne plek om te spelen, vanwege de gastvrijheid en de locatie (lekker dicht bij huis). Ook is De Nieuwe Nor in Heerlen een ontzettend toffe plek om te spelen.

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
Wij zouden het helemaal te gek vinden om de kans te krijgen om onze muziek en Remco, onze toetsenist, zijn signature dansje aan een groot publiek te presenteren op het Pinkpop podium. We hebben erg hard gewerkt het afgelopen jaar en zijn klaar om weer een stapje verder te komen.

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Nei höbste, joa kinste kriege! Met andere woorden, durf te experimenteren en ben niet bang dingen te vragen. Als band, maar ook in het algemeen. Onder dat motto hebben we het afgelopen jaar veel toffe dingen bereikt.

Facebook pagina
Woonplaats: Meers-Elsloo
Waar te zien?: zaterdag 1 februari, Nu Of Nooit voorronde 2 (De Boerderij, Geleen)