Nu of Nooit interview: CUDA

#NON14

Francis Pronk ,

Het is Nu of Nooit-tijd in Limburg. De voorrondes zijn in volle gang. 3voor12 limburg licht deze spannende periode op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag CUDA!

Waar komen jullie vandaan? Wat kunnen we als woonplaats noteren?
¾ in de Sittard, ¼ in Echt, maar als thuisbasis voor de band houden we Sittard aan.

Wat voor muziek maken jullie?
Cowpunk, een mix van punkrock, rockabilly en country. We worden betiteld als luid, smerig en snel, net als de Plymouth Barracuda, de gelijknamige Amerikaanse musclecar. Een stevige pot herrie waarin we niet schuwen om traditionele instrumenten als bluesharp, banjo en trompetten in te zetten.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Blaine Cartwright is de hofleverancier wat betreft inspiratiebronnen. Bands als Nine Pound Hammer en Nashville Pussy, zijn onze leidraad. Maar we zijn ook zeker beïnvloed door steviger werk zoals ZEKE en Peter Pan Speedrock. De traditionele en Hillbilly-invloeden komen van onder andere Hank Williams III, the Legendary Shack Shakers en Reverend Horton Heat.

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Drie van de vier bandleden hebben met andere bands in het verleden meegedaan. Met de band Wild Bill & his Alabama Speed Steamers hebben de drummer en gitarist in 2010 meegedaan maar zijn destijds tegen publieksverwachting in gestrand in de voorronde. Het leverde wel fijne reacties, een goede recensie, prima foto's en media-attentie op. De bassist heeft enkele jaren daarvoor met ButtafeW en DOGMAN meegedaan. Met ButtafeW speelde hij een erg leuke en gezellige gig in de Fenix, maar op zijn ButtafeW's en dus chaos alom en niet verder dan voorronde. Een paar jaar later op herhaling met DOGMAN is de Azijnfabriek. Goeie gig met erg goede reacties uit het (ook van het onbekende) publiek, maar helaas toch niet door naar finale.

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen?
Aangezien drie bandleden uit de gemeente Sittard komen was de goede oude Fenix toch wel een beetje een thuis en daarom een geliefd podium. De bassist is er praktisch opgegroeid. Hopelijk wordt VOLT ook een begrip in de regio. De grotere podia zoals Bosuil, Nieuwe Nor en ECI zijn ook te gek, maar de kleinste kroegen vormen vaak een te gek podium. Neem nou Bluff in Heerlen. Een kleine kroeg met beperkte ruimte en daarom qua podium op het eerste oog niet heel bijzonder. Maar de cafébaas is heel relaxed, het publiek enthousiast en de sfeer altijd fantastisch! Het gaat om de energie die je terug krijgt van het publiek, niet om de vierkante meters waarop je staat.

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
Kijk om je heen. De baard is terug, iedereen praat weer over de Barbier, de Old School adem hijgt je overal in de nek, Limburg is toe aan een solide en stijl-trouwe band door en voor mannen! Geen moeilijk gedoe, sus7, min6, overmatig11, 6/8 over 2/4... In your face cowpunk, door iedereen te begrijpen en mee te brullen. Compromisloos en vol gas vooruit. Zoals we op ons album proclameren: "Bang your head, raise your fist, shout out loud and persist".

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? (
"Nae" ;)

Facebook pagina
Woonplaats: Sittard
Waar te zien?: zaterdag 1 februari, Nu Of Nooit voorronde 2 (De Boerderij, Geleen)