Nu of Nooit interview: Sparrow Falls

#NON14

Francis Pronk ,

De voorrondes voor Nu of Nooit 2014 zijn in volle gang. 3voor12 limburg licht gedurende deze spannende periode op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag Sparrow Falls!

Wat voor muziek maken jullie?
Post-punk/Rock.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? 
Hot Water Music, The Gaslight Anthem, 16 Horsepower, Thin Lizzy, Thrice, Foo Fighters, As Friends Rust, (ouwe) AFI, Tom Waits, Baroness, Misfits, Guns N Roses en nog een gigantische berg anderen!
 
Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Ja, een jaar of zes/zeven geleden. Niet door de voorrondes gekomen.
 
Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? 
Maastricht, altijd lekker druk en gezellig, het is toch onze uitvalsbasis. Maar we hebben ook geweldige shows in Heerlen, Sittard en Horst meegemaakt.
 
Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen? 
Om te beginnen doen we niet mee om te winnen, maar gewoon om een heel tof optreden op een mooi podium te hebben met te gekke andere bands! Maar om de vraag dan toch te beantwoorden: omdat we onze muziek op een professionele manier benaderen, het geheel met veel energie en enthousiasme brengen en niet regelrecht in een bepaald hokje te plaatsen zijn of vergeleken kunnen worden met een specifieke andere band. Daarnaast hebben we het Do It Yourself uitgangspunt hoog in het vaandel staan. We doen werkelijk alles zelf van het ontwerpen van artwork en shirts tot online promotie, het maken en beheren van de website, het regelen van de optredens, de productie van onze opnames en ook bij het schrijven van de muziek en teksten hebben alleen bandleden inspraak en wordt er niet met derden gewerkt.
 
Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Ver haupe dat ver der mit zn alle n sjiek feeske van goan make en dat eederein flink oet zunne plaat geit bei uzze show! Daanke!
 
Facebook pagina
Woonplaats: Maastricht
Waar te zien?: zaterdag 8 februari, Nu Of Nooit voorronde 4 (Muziekgieterij, Maastricht)