Nu of Nooit interview: Cherry Darling

#NON14

Francis Pronk ,

Morgen is alweer de derde voorronde voor Nu of Nooit 2014. En overmorgen de vierde. 3voor12 limburg licht op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag een van de bands die voor zaterdag op het programma staan: Cherry Darling

Wat voor muziek maken jullie?
We zijn niet zo zeer van de labeltjes. In principe maken we rockmuziek met uitspattingen in verschillende richtingen. Garagerock, blues en 'stoner' (dat laatste begrip is erg relatief geworden tegenwoordig) zijn elementen die mensen zeker wel in onze muziek horen, maar we proberen zelf niet teveel binnen een bepaald hokje te denken. Maar dat we rock maken is denk ik voor iedereen die ons hoort wel duidelijk. 
 
Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Hier zouden we een hele lange lijst kunnen geven, want ook dit is erg breed. In de basis zit veel oude bluesgebaseerde rock zoals Jimi Hendrix en Led Zeppelin, maar ook de revivalblues van bijvoorbeeld The Black Keys. Daarnaast is de toegankelijkere rock van de Foo Fighters voor ons net zo'n inspiratie als de vaak minder toegankelijke tegenpool Queens of the Stone Age. Maar ook bands als dEUS, Black Rebel Motorcycle Club en Millionaire zijn wel inspiratiebronnen. 
 
Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
In 2012 deden we al eens mee met Cherry Darling, toen behaalden we de finale. Individueel is dit echter nog iets vaker. Alleen voor gitarist Krit is het de eerste keer: zanger/bassist Stef doet nu voor de tweede keer mee en haalde dus in 2012 reeds de finale, zanger/gitarist Steven doet de veirde keer mee en haalde twee keer de finale en drumster Kiki doet voor de vijfde keer mee en speelde eveneens twee keer in de finale. Ze maken inmiddels dus het grapje dat het voor ons niet Nu of Nooit, maar 'Nu of een andere keer' is. Dat patroon moeten we dus dit jaar eens gaan doorbreken.
 
Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? En waarom?
Uiteraard spelen we wel graag in Maastricht, dat is voor ons een thuiswedstrijd. Maar in principe hebben wij geen voorkeur, leuk kan het overal zijn. We hebben te gekke avonden in zowel Nieuwe Nor als ook De Muziekgieterij gehad, maar toen we voor het eerst in Perron 55 speelden was dat ook te gek. Dus eigenlijk hebben wij geen favorieten, of juist heel veel, ligt eraan hoe je het bekijkt.
 
Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
Omdat we daar wel klaar voor zijn en omdat Pinkpop altijd nog wel wat rockmuziek kan gebruiken, naast de grote aanwezigheid van popartiesten op het festival tegenwoordig. In 2012 mochten we al de finale halen, maar twee jaar later zijn we in een nieuwe bezettingen met nieuwe muziek erg gegroeid. Als we toen finalewaardig waren, zouden we nu toch zeker winstwaardig moeten zijn.
 
Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Niet teveel zeiken, kom gewoon naar Cherry Darling kijken. Meer hub ich neet te zigge!

Facebook pagina
Woonplaats: Maastricht
Waar te zien?: zaterdag 8 februari, Nu Of Nooit voorronde 4 (Muziekgieterij, Maastricht)