Nu of Nooit voorronde 2

Heller, Shelter Four, Southern Sunrise, CUDA en Jop Ostendorf

Wil Delissen ,

De jaarlijkse Limburgse popcompetitie-koorts heerst weer. Na de eerste voorronde in Perron 55 mag een dag later de tweede reeks van vijf bands zich bewijzen voor de jury van Nu of Nooit. In de Boerderij in Geleen is van competitie overigens weinig te merken, maar presenteren talentvolle muzikanten zich vol overgave en plezier aan het toegestroomde publiek. En zo hoort het ook! Over smaak valt immers niet te twisten en met het aanbod van vanavond zullen weinigen in de schoenen willen staan van de jury.

Heller opent de avond met opzwepende garage-rock doorspekt met vette gitaarrifs. De toeschouwers zijn in de stemming als Shelter Four volgt. Doordachte teksten met veel overgave gebracht en verpakt in een degelijke poprock verpakking. Vervolgens verschijnt de band Southern Sunrise ten tonele met frivole folk-pop nummers en hilarische danspraktijken door de toetsenist.

Dan is het de beurt aan niemand minder dan cowpunk band CUDA. Het Nashville Pussy t-shirt van de zanger verklapt alles. Aan de kreet 'bring me a beer' wordt gewillig voldaan door twee echte babes, die even later ook nog het podium opdraven voor een pom-pom dansje. In een woord “feest” dus! De avond wordt afgesloten door singer-songwriter Jop Ostendorf. Gewapend met een akoestische gitaar en een ingenieus apparaatje, dat geluiden herhaalt, een zogenaamde looper, brengt hij het publiek in extase.

Een erg sterke voorronde dus. Of we een finale kandidaat hebben zien passeren zullen we pas weten na de laatste voorronde op 14 februari. Dat geldt overigens niet voor het uitroepen van beste muzikant van de avond. Dit predikaat wordt in de wacht gesleept door Southern Sunrise bassist Daan Gooren.