The Mad Trist is 'dood'. Lang leve The Mad Trist!

Na negen jaar is het gedaan

Pascal Lemlijn ,

Sinds 2005 is The Mad Trist een begrip in de Limburgse scene. De mannen maken (slechts) twee albums maar weten daar wel de nodige (inter-) nationale aandacht te krijgen. Eric Corton is een fan en laat regelmatig tracks horen in zijn programma’s. Zelfs in zijn laatste That’s Live-show op zaterdag 13 december 2014 komt The Mad Trist voorbij. Laat dat ook de datum zijn van hun allerlaatste gig. 3voor12 was in De Muziekgieterij om nog een laatste keer te genieten van dit kwartet. Wel met een dubbel gevoel.

In de negen jaar passeerden de nodige deelnames aan bandwedstrijden die de nodige exposure opleverden. Daarnaast talloze optredens en twee prachtige platen: Pay The Piper uit 2010 en Animals & Acrobats uit 2013. En toen sloeg het nieuws in als een bom: The Mad Trist stopt! Onvoorstelbaar maar waar. 

We voelden de mannen reeds eind oktober van dit jaar aan de tand over hun aankondiging om de pijp aan Maarten te geven. Verschil van muzikale richting bleek de reden om te stoppen. Een unaniem besluit. Een afscheidstournee werd gepland om zo de fans ook nog een kans te geven om afscheid te nemen. Als groep dan. Deze muzikanten zullen ongetwijfeld weer ergens opduiken.

Het is volle bak in De Muziekgieterij en de sfeer zit er goed in. De energie en passie straalt ervan af. Het typeert de band die hun oeuvre doorkruisen. Professioneel tot en met de laatste seconde. Voor de toegift komen de eerste drummer en bassist on stage maar na de laatste toon is het dan toch echt afgelopen voor The Mad Trist. Onder de klanken van Chicago’s ‘If You Leave Me Now’ is het gedaan. Tijd om herinneringen op te halen onder het genot van een biertje of wijntje. 

The Mad Trist is ‘dood’. Lang leve The Mad Trist. Gelukkig hebben we de albums nog. Het ga jullie goed mannen.