Rockmiddag en -avond in De Bosuil

SanQuin, Shiverburn en The Dirty Denims

Foto's en tekst: Marcel Degens ,

Het beloofde al een ouderwetse rockmiddag en -avond te worden in het muziekcentrum De Bosuil te Weert. Hoe kon het ook anders met deze namen op het affiche: SanQuin, Shiverburn en The Dirty Denims. 3voor12 limburg was aanwezig en werd niet teleurgesteld.

De Bosuil opende haar deuren om 15:00 uur en het feest zou om 15:30 beginnen, maar dit werd 16 uur. De opener was heavy metalband SanQuin uit Stramproy, met als zanger Tom van Nieuwenhoven op lead guitar, Eric de Vries op rhythm guitar, Joris Hendrikx op bass guitar en Bas de Vries en Stef Gijsen op drums. Een band behoorlijk geïnspireerd door bands als Airbourne, AC/DC & Slash, en dat hoor je. Je merkt dat ze ervaring hebben met hun live sets en dat ze zich op het podium thuis voelen. Zij hebben dan ook al gespeeld in de kleine en grote zaal van de 013, op Minirok met headliner Triggerfinger en verschillende andere zalen.

Ze openen met het nummer "Are You Ready" gevolgd door "Rock 'n Roll Creators", en hun eerste cover van AC/DC: "TNT", die goed klinkt. Dan volgen als volgende nummers "Coming home", "Stand up and Fight", "Gunfire" en dan een tweede cover van AC/DC: "Highway to Hell". Ook deze klinkt niet slecht maar kan natuurlijk net niet tippen aan het origineel. Het volgende nummer heet "Bad Ass Chick" en zanger Tom van Nieuwenhoven draagt deze song toepasselijkerwijs op aan alle rock chicks in de zaal. De band sluit af met het nummer "Don't You Stop Us Now". Al met al een lekkere stevige rockband die zeker de moeite waard is om te komen zien en ik zou het niet vreemd vinden als deze jongens volgend jaar op de diverse festivals te zien zijn.

Tijdens de ombouwtijd is het gezellig aan de bar. en het is inmiddels al gezellig druk. Na de ombouw is het de beurt aan Shiverburn om te laten zien wat ze kunnen en we worden niet teleurgesteld. Shiverburn is een vijfkoppige hardrockband uit Eindhoven, met als bezetting Sanne Heuyerjans (vocals) Erwin Jongenelen (guitar), Martijn de Lauw (guitar / backing vocals), Luigi Nabuurs (drums) en Gerrit Meulendijks (bass). De band speelt in eigen woorden "Heavy Rock On Fire!" en is geïnspireerd door de Amerikaanse rocksound van bands zoals Alter Bridge, Nickelback en Paramore. De band begint met het nummer "Explanation" en laat zo gelijk een flinke pot heavy rock los op het publiek. De band is niet van plan om je maar ook één seconde los te laten met hun riffs op de gitaar en de stevige drums.

Soms komt er een verrassing voorbij, bijvoorbeeld een cover van Katy Perry's "Dark Horse", die erg goed klinkt. In de set die zij vanavond spelen zijn alle nummers opgenomen van hun in september uitgebrachte EP "One Step Closer". De nummers worden goed ontvangen.

Gedurende de set geniet Shiverburn met volle teugen. wat ook erg goed bij het publiek aankwam dat dan ook luid om een toegift schreeuwde. Het was niet te merken dat de band pas een jaar bestaat en ook van deze band zullen we zeker meer gaan zien.

Na een korte ombouw was het de beurt aan de laatste band van de dag: The Dirty Denims. Een band uit Eindhoven en omstreken. De dag daarvoor waren ze nog te zien in het poppodium Volt waar ondergetekende ook bij aanwezig was. De verwachtingen waren hooggespannen en we werden niet teleurgesteld. De band heeft de hele middag al in het publiek gestaan om de andere bands te zien spelen en ze hebben er zin in. Ze beginnen te rocken met het nummer "Fit in Stand Out" wat gevolgd wordt door "Even When I'm Wrong I'm Right". Ze gaan echt helemaal los, wat een energie en plezier heeft de band op het podium, gewoon een plezier om te zien! Dat beide dames verkouden zijn is hun niet aan te merken.

The Dirty Denims bestaat uit Mirjam Sieben (zang, gitaar), Jeroen Teunis (zang, gitaar), Ashley Seleski (basgitaar) en Thomas Spauwen (zang, drums). De band is geïnspireerd door bands als The Donnas, AC/DC, Airbourne, The Ramones en Blondie. Maar ze maken toch vooral hun eigen Happy Hardrock. Zoals Poppodium P3 in Purmerend ze ooit aankondigde, is nog steeds een treffende omschrijving: "Catchy, dirty and cheap met een hoog meeschreeuw-gehalte". Ook in Weert slaat dit aan, en kan de band weer een succes bijschrijven, na andere hoogtepunten. Zoals het feit dat een nummer van hen de begeleidende soundtrack was tijdens de NASCAR-races, bijvoorbeeld. En dat ze de laatste tijd veel live op 3FM te horen zijn geweest. En dat nog niet zo lang geleden Rob Stenders de nieuwe single van de Dirty Denims, "24/7/365", als DJ Favorite koos. Die single spelen ze natuurlijk. Maar er staat deze avond nog veel meer op het programma. Onder andere de nummers "Bad Habbit", "Moneyback Guaranty" en "Tell Me What You Want" bijvoorbeeld. Bij het nummer dat daarna kwam, "If You Want Blood", moet ik altijd aan mijn favoriete film denken: "Empire Records" met Liv Tyler.

De bands voor hun hebben de Denims goed opgezweept en de dames en heren geven dan ook flink gas. Ook het publiek danst en schreeuwt vrolijk mee. Op de eerste rang staan een aantal kids, met gehoorbescherming, te springen en te dansen en zo af en toe de tong uitsteken.

Als afsluiter speelt de band het nummer "Famous". Maar het publiek wil meer, niemand wil al naar huis. De Denims komen nog even terug en spelen het nummer "Always in The Friend Zone", wat in een uur tijd geschreven is in de nacht van zondag 23 op maandag 24 november bij het radio programma van Miranda, Xnoizz 1uurService, vertellen ze. En dan is het helaas echt tijd voor het laatste nummer. Dat heet "Bad Reputation" en is een cover van Joan Jett.

The Dirty Denims blijft een band die je live gezien moet hebben. Kijken hoe lang het nog duurt voordat ze op Pinkpop staan. Of misschien gaat volgend jaar wel een droom van hen werkelijkheid worden en staan ze in het voorprogramma van AC/DC. Ik heb in ieder geval een hele fijne dag gehad met drie retegoede bands.