De Bosuil als mistig decor

My Propane en Evergrey weten de rookmachine flink te raken

Foto's en tekst: Silver Olivier ,

Afgelopen donderdag, 4 december 2014, speelden Mother of Sin en My Propane in het voorprogramma van de legendarische metal band Evergrey. 3voor12limburg was vanaf My Propane aanwezig.

Door een fout op de site van de Bosuil was ik te laat aanwezig en heb ik de show van eerstgenoemde (Mother of Sin) helaas moeten missen.

My Propane moest het doen met een korte soundcheck voor de aanvang van hun optreden, maar dat mocht de pret niet drukken. De band stapte flink op het gaspedaal en liet daarbij een zeer aangename set horen. Zanger Valerio Recenti laat wederom weten waarom juist hij de frontman van deze alternatieve metal band is, door tussen al dat geweld door met een prettig stemgeluid naar voren te komen.

Daar waar er bij My Propane al flink gespeeld werd met de rookmachine en de stroboscoop, werd bij Evergrey die toon doorgevoerd. Van meet af aan is de Bosuil een mistig decor geworden voor een optreden van het Zweedse vijftal. Persoonlijk waren mij die rookontwikkelingen te veel. Ik had liever gezien dat er meer aandacht was besteed aan het geluid, omdat dit bij Evergrey een behoorlijke ondefinieerbare brij was. Erg jammer dat de essentiële elementen hierdoor wegvielen. Maar als ik naar de fans keek leek het hen een stuk minder te deren.

De Bosuil is inmiddels aardig volgelopen en het moge duidelijk zijn dat er erg is uitgekeken naar de hoofdact. Het publiek is enthousiast waardoor de band zo in de armen wordt gesloten. Dat laatste mag Evergrey vooral danken aan de interactie die er tussen zanger Tom S. Englund en het publiek ontstaat, want tussen de bandleden onderling is helaas weinig chemie. De band speelt een aardig lange set en neemt na de show de moeite om haar fans te ontmoeten. Ondanks de genoemde minpuntjes denk ik dat menigeen een zeer geslaagde avond heeft gehad, waarbij de merchandise, handtekeningen en selfies diep gekoesterd worden: Evergrey mag beslist nog eens terug komen in Weert.