Zomerparkfeest krijgt groen stroompunt

Even vooruitkijken op Venloos festival

Ruud Everaerts ,

In de stromende regen werd gistermiddag om 17.00 uur in het Venlose Julianapark het centrale stroompunt van het Zomerparkfeest geopend. Met paraplu's en een geimproviseerd tentje beschermde het publiek zich tegen de regen, om toch aanwezig te zijn bij een bijzonder mediamomentje.

Zomerparkfeest Venlo begint pas komende donderdag 14 augustus, maar dit was wel een momentje om mee te pakken. Wethouder Henk Brauer (VenLokaal) was aanwezig om een woordje te spreken. Over het stroompunt is namelijk wel wat interessants te vertellen. Het is een groen geverfde transformatorkast, die ook op een overdrachtelijke manier "groen" is. De stroom waar gebruik van wordt gemaakt is zoveel mogelijk opgewekt met duurzame energiebronnen.

Zomerparkfeest Venlo heeft met deze wijze van elektriciteitsvoorziening een primeur in handen, die in de toekomst ook bij andere festiviteiten ingezet zal worden. Om de feestvreugde hierover te onderstrepen werd de groene kast ingewijd, als ware het een schip, met een ceremoniële fles champagne.

Daarna hieven de aanwezigen (wethouder, vrijwilligers van ParkPower, pers) het glas op een festival dat alles in huis heeft om een succes te worden.

Aan de optredende bands zal het niet liggen. Een mengeling van onbekend en bekend talent, waarbij over een aantal bekendere namen gezegd kan worden: die zie je zowel in Venlo als op Lowlands. Naast Nederlandse toppers als Kensington, Thomas Azier en Afterpartees, staan er indienamen zoals de Griekse dance-god en festivalfavoriet Larry Gus en de Amerikaanse folk-koningin Sharon van Etten.

Maar dat is slechts een fractie van de 120 namen die tussen 14 en 17 augustus Venlo aandoen. Onder hen zijn ook nog de Ghanese Fela Kuti Ebo Taylor, De Japanse spacerockers van Acid Mothers Temple, Engelse dub-techno-producer Andy Stott, de Toearegmuzikanten Tamikrest (Mali), en progressieve oosterburen van KADAVAR.