Zomerparkfeest dag 3

Knarsetand, Guy Smeets Band, Some Day, Ebo Taylor, Jebroer, FeestDJ Ruud

Angelique Leurs en Ruud Everaerts ,

Zaterdag 16 augustus 2014 was de derde dag van het vierdaagse Zomerparkfeest in Venlo. 3voor12 limburg doet verslag van een dag met jong en oud talent, van reggae tot rap en van punk tot pop. Variatie ten top!

Mijn dag begon vandaag met Knarsetand, een soort van muziekcollectief, meer wist ik er niet over. Het podium in de circustent bleek goed gevuld, buiten de drummer, 2 keyboardspelers, een zangeres en een zanger, stond er ook nog eens een complete blazers sessie, bestaande uit 4 man. En toen barstte het los... het feestje welteverstaan, want een ander woord heb ik er niet voor. Oude tijden herleefden voor mij, al mijn favoriete muziekstijlen werden door elkaar heen gemixed tot een heerlijk iets. Reggae met pure, onvervalste ska. Rock, pop, funk, gypsy en af en toe nog een vleugje punk. De heren en dame hadden er duidelijk plezier in en dat wisten ze ook over te brengen op het publiek. Behalve dat de muziek te gek is en de band leuk is om naar te kijken, zijn het ook nog eens stuk voor stuk erg goede muzikanten, bij elkaar gebracht door de bedenker van dit project: Martijn. Mocht je ze gemist hebben, check dan ff hun fb site, zeker de moeite waard!! (AL)

Op het Zomerparkfeest was cultureel initiatief Kunstbende aanwezig. Het bekende initiatief waar beginnende bands en muzikanten een podium vinden. Met de kenmerkende caravan zijn ze op menig festival te vinden, altijd met nieuwe gezichten, nieuwe stemmen, nieuwe talenten. Vandaag konden we kennis maken met SOME DAY. Deze jongens zetten een show neer met covers, maar ook met eigen geschreven nummers. Een groepje om in de gaten te houden. (RE)

Dan de Guy Smeets Band. Onvervalste blues met een geweldige gitarist die de gemiddelde leeftijd van de band heel erg omlaag haalt. Een lust voor het oog om dit 16 jarige talent bezig te zien! (AL)
 

Van deze piepjonge gitarist ging het door naar de 78-jarige Ebo Taylor. Het park werd gevuld door Afrikaanse klanken en het park genoot. Buiten dat de muziek met lekker opzwepende trommels uitnodigt om te dansen, zijn Afrikaanse bands ook altijd leuk om naar te kijken. Ebo heeft er nog duidelijk zin in en geniet. En het park geniet mee. (AL)

Jebroer... deze rapper wist de tent moeiteloos te vullen met jeugdige fans. Gelukkig konden deze jongeren zijn teksten allemaal uit hun hoofd meebrullen, want eerlijk gezegd kon ik er niets van verstaan, op af en toe een woord na. Maar dat mocht de pret niet drukken, want hij kreeg met zijn Nederlandstalige rap de hele meute moeiteloos mee. Het zong, het sprong en volgde zo braaf zijn aanwijzingen op, dat ik begon te wensen dat mijn kinderen net zo goed naar mij luisterden, als zijn publiek naar hem. Was het een muzikaal hoogstandje? Nou nee, maar de doelgroep genoot ervan en daar gaat het toch om. (AL)