Solar 2014: de zondag

Geslaagde verjaardagseditie eindigt in goede sfeer

tekst: Roger Smeets, foto's: Bianca Stommel ,

Afgelopen weekend vond het Solarweekend plaats. 3voor12 limburg was erbij en doet verslag van de muziek en de sfeer van dit festival aan de Maasplassen in Roermond. Hier het verslag van de zondag.

Solar wil meer zijn dan alleen een festival en dat lukt de organisatie elk jaar weer. Je wordt als bezoeker overrompeld door de hoeveelheid aan mogelijkheden om je te vermaken. Op het eerste gezicht misschien teveel van het goede, maar het lukt iedereen om zijn eigen plek te vinden in het Solar dorp. Solar is in een paar kernwoorden samen te vatten: verdraagzaamheid, creativiteit, gemoedelijk en sfeervol.

Muzikaal is het festival een schatkamer aan nieuw talent. Wie wil vindt ergens wel iets van zijn of haar gading. Er zijn talloze podia met verschillende soorten muziek, variërend van jazz tot dance, en alles wat daar tussenin past. 

Waren er ook minpunten? Het begint op zaterdag met een fikse regenbui, maar dat deert eigenlijk helemaal niemand. Het eindigt op zondag ook met regen, maar dan heb je ook gelijk de enige minpunten van Solar gehad.

De dubbele regenboog die zondag te zien is lijkt dan ook een excuus van de weergoden aan de bezoekers van Solar. "Sorry, zo hadden we het niet bedoeld". Dat daarna de sluizen weer opengezet worden valt ze dan ook te verwijten.

Nee, het gevoel dat aan het eind overblijft is toch vooral dat we kunnen spreken van een "solartastisch" festival. De bezoekers kunnen terugkijken op een mooi feestje. De modder wordt vandaag wel van de benen en de kleren af gehaald. Onder het motto "Rain is only liquid sun".