Solar ♥ Limburg podium klaar voor de start!

Feest aan de Maasplassen in Roermond

Redactie ,

Voor de derde keer heeft Stichting Popmuziek Limburg in samenwerking met de Limburgse poppodia en Solar een eigen podium op Solar: Solar ♥ Limburg. Solar viert dit jaar een feestje vanwege de tiende editie. Op het Solar ♥ Limburg-podium spelen zaterdag 2 en zondag 3 augustus een skala aan Limburgs talenten waaronder de Singer-Songwriter 2014: Stef Classens. 3voor12 limburg is het gehele festival aanwezig en zal verslag doen.

Dit jaar ging Solar ♥ Limburg specifiek op zoek naar acts uit de genres Jazz, Funk, Soul, Reggae, Singer-Songwriter, Hiphop & Ska. De organisatie is zéér tevreden met het aantal aanmeldingen voor deze editie, namelijk een verdubbeling ten opzichte van afgelopen jaar. De programmeurs van de poppodia hebben alle demo’s aandachtig beluisterd en zo gezamenlijk een programmering voor het Solar ♥ Limburg podium samengesteld. De dolenthousiaste acts, die daadwerkelijk gaan spelen op het zeer creatief aangeklede Solar ♥ Limburg podium, staan in de startblokken om het brede publiek van Solar te laten zien wat ze in huis hebben!

De line-up:

Zaterdag 2 augustus
Noelle de Bie (Heerlen) 
Joep van Wegberg (Horst) 
Ankh de Eenling (Maastricht) 
Stef Classens (Veulen) 
Burning Down The House (Heerlen) 
A Nameless Band Called Funk (Maastricht) 
Kunststof (Roermond) 
Secluded (Beek)

Zondag 3 augustus
Liana (Heerlen) 
Frankly (Baarlo) 
Bo Venbrucx (Maastricht) 
Naybe (Panningen) 
The Suitcase (Venlo) 
FD (Kerkrade) 
Yila (Maastricht) 
Funktransplant (Sittard)

Het in 2013 gelanceerde ‘Solar ♥ Limburg’ podium maakt ook dit jaar weer deel uit van het grootse Solar Weekend festival. Stg. Popmuziek Limburg, Solar Weekend en de zeven poppodia uit het Platform Popmuziek Limburg (Volt, Grenswerk, de Bosuil, Parkstad Limburg Theaters, Muziekgieterij, Nieuwe Nor en ECI cultuurfabriek) werken samen om talent uit Limburg in de spotlights te zetten.

Solar Weekend vindt plaats op 2, 3 & 4 augustus aan de Maasplassen in Roermond. Meer info, check: www.solarweekend.com