Pink Oculus op de Solar camping

Gesprek met een talent van eigen bodem

Roger Smeets ,

De van oorsprong Rotterdamse Esperanzah Denswil heeft indruk gemaakt met haar debuutsingle "Sweat". Het is nu aan haar om de verwachtingen waar te maken. Op het podium is ze zelfverzekerd, backstage is ze vooral een open en spontane persoonlijkheid met een missie. De naam waaronder ze bekend is, luidt: Pink Oculus. 3voor12 limburg sprak met haar op de camping van Solar.

Wat vind je van het Solar festival en de camping?

Het is hier vooral erg gezellig. De sfeer is heel gemoedelijk en iedereen komt hier om een feestje te vieren. Het is erg prettig om hier te zijn. Er was wat weinig publiek bij mijn optreden, maar de mensen die er waren, waren wel erg betrokken en dat is altijd erg lekker tijdens een optreden. Ik heb er van genoten.

Je bent in januari 3fm serious talent geworden, wat betekent dit voor jou?

Het zorgt vooral voor extra exposure. Ik bereik nu een breder publiek en krijg ook waardering uit een hoek waarvan je het misschien niet zou verwachten. Het opent deuren.

De debuutsingle "Sweat" werd goed ontvangen. Wat is je volgende stap?

Binnenkort komt mijn tweede single uit. Deze heet "Overdue" en komt op korte termijn uit. Ik ben bezig met een volledig album. De bedoeling is dat dit album in 2015 uitkomt. Ik ben hier hard mee aan het werk.

Er zit geen druk op het snel voltooien van een album. De enige druk komt vanuit mezelf, maar het moet wel goed zijn voordat ik het op de plaat zet.

Voor mijn album werk ik samen met de band Badjekkah. Ik speel altijd met die jongens en dat voelt erg prettig aan. "If it ain't broke, don't fix it", dus ik blijf met ze samenwerken.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik laat me altijd leiden door mijn intuïtie. Dan laat ik het gaan en kijk daarna wat eruit komt. Soms is dat ook helemaal niks, maar dat maakt me niet zoveel uit. Ik maak graag verhalen en teksten en vanuit mijn intuïtie kom ik dan vanzelf ergens uit. Dat proces is niet te stoppen, het is mijn manier en daar voel ik me goed bij.

Hoe zie je de toekomst voor je?

Ik ben op zoek naar vrijheid in de breedste zin van het woord. Op artistiek gebied wil ik graag maken wat ik zelf wil. Als ik dat kan bereiken ben ik tevreden. Mijn droom is om over tien jaar in binnen- en buitenland te touren met mijn eigen muziek. Ik maak ook tekeningen en ik schilder. Ik hoop dat ik dan de artistieke, spirituele en financiele vrijheid heb om te maken wat ik mooi vind.

Een mooi streven en ik ben erg benieuwd naar de nieuwe single en het album volgend jaar. Pink Oculus is zeker een talent met groeipotentie. We zullen zien of Nederland er over een paar jaar een nieuwe ster bij heeft.