Nieuwe sound én formatie voor Christopher Green

Singer-songwriter komt met nieuwe band Graef

Joséphine Kurvers ,

Chris Verheijen, die muziek maakt als singer-songwriter onder de naam Christopher Green, was toe aan iets nieuws. Dit sprak drummer en producer Wouter Budé erg aan en hieruit is een nieuwe band ontstaan met een nieuwe sound: Graef. 3voor12/limburg spreekt met Wouter Budé over deze nieuwe ontwikkeling.

Wouter Budé is van oorsprong drummer en via via in het studioleven verzeild geraakt. Inmiddels heeft hij zijn eigen studio, Moon Studio, waar hij onder andere albums produceert van The Mad Trist, Dearwold en Navarone. En nu is hij ook als producer en als drummer betrokken bij het opnemen van een reeks van vier live tracks van de band Graef.

Graef is de nieuwe band die zich gevormd heeft rond om singer-songwriter Christopher Green. "Toen ik hoorde dat Chris op het punt stond om totaal iets anders te gaan doen, sprak me dat heel erg aan". Samen met Joop Janssen (gitaar) en Ruud Peters (toetsen/bas) stonden ze vorig jaar op Pinkpop en besloten ze het wiel opnieuw uit te gaan vinden. Een periode van experiment volgde. "We gingen op zoek naar het midden. Waar ligt dat? Tussen Leonard Cohen, Baltahzar, King Crimson, György Ligeti? Het doel is dat elk karakter in de nieuwe sound van de band een plek krijgt."

De sound van Graef is dus totaal verschillend van het werk dat Christopher Green eerder maakte. Vandaar ook deze nieuwe Noord-Europese naam. "De songs, de productie, de arrangementen en de sound zijn inderdaad volledig veranderd", bevestigt Budé. "De mellotronica vs. de akoestische grooves en de gitaakhooks vs. jams zorgen voor een synthese van tegenstrijdigheden, verwoord door onze zanger Christopher Green".

Voor nu wil Graef vooral nieuwe nummers maken, een plaat maken en toffe optredens doen. Zo staan ze eind deze maand in De Melkweg in Amsterdam, maar hopen ze ook dat hun muziek in Limburg gewaardeerd zal worden.

Benieuwd? Beluister het werk van Graef en bekijk de video hier: www.youtube.com/watch