Maastricht: "Are you ready to rock?”

Channel Zero met voorprogramma Hell City en Pendejo in de Muziekgieterij

Nadia Hagen ,

De Muziekgieterij in Maastricht vult zich langzaam met zwarte shirtjes, want vanavond staat de Belgische metaltrots Channel Zero op het programma. Kunnen de heren bewijzen dat ze na het plotselinge overlijden van drummer Phil Baheux weer helemaal klaar zijn om Maastricht te rocken?

Eerst mogen Hell City de rockavond aftrappen. De band uit Bilzen (België) omschrijft zich zelf als ‘female fronted madness’. Dit klinkt veelbelovend! Kom maar op met die gitaren!
Met “are your ready to rock” moedigt de zangeres Michelle Nivelle het nog wat terughoudende publiek aan om mee te klappen. Het wil nog niet echt lukken. De avond is gewoon nog te jong en ten slotte lijkt de meerderheid toch echt voor Channel Zero gekomen te zijn en heeft nog een pilsje nodig om in de stemming te komen. Een aardig begin om in de stemming te komen. Talent heeft deze band zeker!
 
Daarna is het de eer aan Pendejo!, een Spaanstalige stoner band uit Roermond. De heren hebben al langer niets van zich laten horen. Maar nu zijn ze terug, met een net uitgebrachte video clip ‘Amor y Pereza’ en het album ‘Atacames’  dat op 25 april uitkomt. De rauwe, donkere stem van de bebaarde zanger vult de zaal. Ook voor diegene die geen Spaans spreken, is duidelijk dat de band niet van lieve woordjes houdt maar een statement wil maken. Samen met zijn trompet lijkt de frontman een Mexicaanse armee te willen leiden. Die volgen hem blind met strakke baslijnen en het trommelen in de oorlog om voor hem om hun leven te vechten. We worden weggeblazen door de zang en grunts van de ruige heren. “Ay caracho”, wat hebben we zin in die nieuwe plaat! 

Nu is het eindelijk tijd voor het hoofdprogramma van de avond, Channel Zero. De Muziekgieterij is inmiddels volgestroomd. Ongeveer 70% van het publiek spreekt is vanuit België aangereist. De heren hebben de afgelopen weken hun thuisland plat gespeeld. In Nederland zijn ze nog wat minder bekend, vandaar dat hun fans graag de extra kilometers rijden om een kaartje te bemachtigen en op tien centimeter afstand van hun helden te staan.

We kennen de heren nog uit de jaren '90. Toen hadden ze met “Help” een grote hit. Hun album “Feed ‘Em With A Brick”  uit 2011 was door de Nederlandse per maar matig ontvangen. Tijd om dit goed te maken met het album “Kill All Kings”, wat we als Nederlanders uiteraard niet persoonlijk opvatten. Na het overlijden van hun drummer Phil Baheux zijn de heren met de Roy Mayorga van Stone Sour als interim-drummer de plaat gaan produceren. Voor hun concert hebben ze een drummer ingehuurd.

Net als de lichtman moet de band er eerst inkomen. Maar tijdens bekende nummers zoals 'Suck My Energy’, gaan ze vanouds heer los en was het dringen en haarzwaaien begonnen. Zanger Franky deed zijn best om de fans te entertainen door tijdens de hele show ongeveer tien liter water over zijn haar of rechtstreeks over het publiek te gooien. De fans vooraan zijn razend enthousiast. Een geslaagde avond! Onze haren zijn ook weer gelucht!