Vreten die blues! Vreten die blues!

Een hele lekkere hap op zondagavond

, Nadia Hagen

Vreten die blues!

Een hele lekkere hap op zondagavond

Nadia Hagen ,

Wie bedenkt er nou op zondag om 21 uur een concert te programmeren, en dat ook nog op die dag dat de zomertijd ingaat en we dus een uurtje korter kunnen uitrusten? Dat kan alleen een lege zaal tot gevolg hebben...

Niets is minder waar, want stokoude Hammonds staan op het programma: Orgel Vreten & Celluloid Gurus! Een druk bezochte VOLT beeft van de bluesrock tijdens het concert dat hun toer door Nederland afsluit.  

Voor wie het concept nog niet kent: Twee Hammond orgels worden tegenover elkaar geplaatst. Om er ritmische ondersteuning aan te geven, worden er voor de aardigheid een drummer en een bassist naast gezet. En dan kan het beginnen: knallen op de toetsen! 

Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Wende Snijders, Stereo) leveren een waardige battle. De toetsen krijsen en het publiek, wat als ‘opwarmer’ ouderwetse ouderwetse erotische video’s voorgeschoteld heeft gekregen van vaste metgezellen Celluloid Gurus, kan zijn ogen en ogen nauwelijks geloven. De heren lijken een wedstrijd te voeren wie de langste solo’s kan spelen en het hardst op de Hammonds weet te piepen. 

Ondersteund worden ze door een even hard solerende drummer en een bassist, die allebei af en toe ook een mopje mogen zingen. Met gekke aankondigingen “we kunnen maar beter niet praten” brengen de heren de jonge en oude fans tot lachen.  We hebben ons hart opgehaald en een dikke portie orgel op. Lekker gegeten, heren! Tot een volgende toer?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg