Novastar met nieuw album op tournee

'Inside Outside' is zijn vierde album

Antoine Bongers ,

Ook al is Novastar (de artiestennaam van Joost Zweegers) in 2000 doorgebroken, erg productief is hij deze veertien jaar niet geweest. Hij zoekt het duidelijk in kwaliteit en niet in kwantiteit. Voor dit laatste album heeft hij zelfs samengewerkt met de vermaarde Engelse producer John Leckie. Deze heeft zijn sporen verdiend met artiesten als John Lennon, Pink Floyd, Muse en Radiohead.

De volle Limburgzaal van het parkstadtheater wordt klaargestoomd door het Belgische Ganashake. Dit is een blues/rock trio dat sinds 2009 stevig aan de weg timmert en ook deze avond enthousiaste reacties mag ontvangen.

Na een korte onderbreking begint Novastar. Het moge duidelijk zijn dat 'Inside Outside' deze avond de rode draad vormt. Van dit album is de single 'Closer To You' getrokken en mag deze avond natuurlijk niet ontbreken. Hoewel het publiek enthousiast reageert op de nieuwe nummers gaat men echter pas echt los op de bekende nummers. 'Wrong' wordt ingezet en na tien tellen weer gestopt. Joost geniet van de interactie met het publiek en vraagt of hij het nummer opnieuw moet starten met piano of met gitaar. Piano wint en het fantastische 'Wrong' vormt één van de hoogtepunten deze avond. Hierna volgen weer enkele nieuwe nummers maar het echte enthousiasme is er pas weer bij zijn bekende hits zoals 'Because' dat veel waardering oogst. Dit zal wellicht altijd het dilemma voor een artiest blijven, groeien in je nieuwe nummers en publiek dat de bekende hits wil horen.
 

Joost wisselt gitaar en (een echte) piano regelmatig af en zorgt er zo voor dat er nog iets van beweging op het podium is. Verder is er weinig spektakel te zien. Dat verwacht je bij dit genre ook niet en mooie en sfeervolle verlichting is voldoende om weg te zwijmelen op een prachtige melodie.

Na een relatief korte show verlaat Novastar onder luid applaus het podium. Kort hierna komt de band terug en volgen enkele toegiften. Ook nu weer een mengeling van oud en nieuw werk. Een mooie afsluiting van deze zondagavond met een nieuwsgierigheid om het nieuwe album eens goed in me op te nemen want dat verdient deze artiest.