3voor12 limburg nieuwsflits 3voor12 limburg nieuwsflits

Met nieuws over Ruis Festival 2014, A Day in the Park, Fink, Bandcontest Sjilvend Rock(t), Johan Hauser, Perron 55 en Sell!t

, Joséphine Kurvers

3voor12 limburg nieuwsflits

Met nieuws over Ruis Festival 2014, A Day in the Park, Fink, Bandcontest Sjilvend Rock(t), Johan Hauser, Perron 55 en Sell!t

Joséphine Kurvers ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

Ruis Festival 2014 maakt complete programma bekend

Het elektronische camping festival Ruis Festival 2014 heeft haar complete programma bekend gemaakt. Er zullen meer dan 60 acts uit binnen- en buitenland verspreid over drie dagen naar het festival in Venlo komen.

SANDEEP, Todd Terry, Hans Bouffmyhre, SHMLSS, Wayne Young, Benny Rodrigues,  en Red Alert zijn slechts een kleine greep uit de line-up van het festival.

Ruis Festival 2014 vindt plaats in het Greenpark in Venlo op 6, 7, en 8 juni.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op: www.ruisfestival.nl/home/

A Day in the Park viert haar 10-jarig bestaan

A Day in the Park, het picknickfestival van Venlo, viert dit jaar haar tienjarig bestaan. Deze jubileum editie zal plaatsvinden op zondag 29 juni in het Margriet Nolenspark te Venlo.

Om het tienjarig bestaan te vieren werkt het festival samen met FashionLAB, dat onderdeel is van Kunstencentrum Venlo. In de aanloop naar het festival toe zullen ze een kunstwerk creëren dat tijdens het evenement centraal staat. Om dit mede mogelijk te maken, roept de organisatie iedereen op om hieraan een bijdrage te leveren.

Heb jij thuis stof (liefst katoen) in welke print, vorm of lengte dan ook? En wil je een bijdrage leveren aan de jubileum editie van A Day in the Park? Dan kun je deze stof in leveren bij het Kunstencentrum Venlo. Inleveren kan tot 9 juni bij het Kunstencentrum aan het Arsenaalplein, op doordeweekse dagen tussen 8.30 en 21.00 uur.

Fink op 31 oktober voor concert naar de Muziekgieterij

De Engelse singer-songwriter Fink brengt eind dit jaar het album Hard Believer uit en geeft op 31 oktober een concert in de Muziekgieterij in Maastricht.

Opgegroeid in een zeer muzikaal gezin - pa was professioneel folk muzikant en ma was artiestenmanager – leerde hij op 16 jarige leeftijd gitaar spelen. Tijdens zijn studentenjaren op de Universiteit van Leeds in de jaren ’90 ontdekte hij de elektronische- en dancemuziek.
 
In het nieuwe millennium kreeg Fink het gevoel dat hij ook andere muziek wilde maken en dit leidde in 2006 tot het album Biscuits for Breakfast dat beschouwd werd als zijn artistieke geboorte tot singer-songwriter. In oktober 2007 komt het album Distance And Time uit dat door de melodieuze en indringende nummers zijn transformatie tot singer-songwriter helemaal voltooit, hetgeen wordt versterkt door het feit dat Fink nu beschouwd wordt als een echte band, waaraan Guy Whittaker en Tim Thornton officieel als bandleden zijn toegevoegd.
 
Ga voor kaartverkoop en meer info bezoek: www.muziekgieterij.nl

Bandcontest Sjilvend Rock(t) 2014

Op zaterdag 12 april organiseert de St. Open Air Onderbanken in samenwerking met De Oefenbunker een bandbattle. In de vernieuwde zaal van De oefenbunker zullen de locale bands, 6ixty9, Hunting Robin, Panacee en Red Black Skinny Jeans, strijden om de laatste podiumplek voor Sjilvend Rock(t) 2014.

Johan Hauser wordt programmeur poppodium Grenswerk

Johan Hauser wordt de programmeur van Poppodium Grenswerk, het nieuwe poppodium dat in oktober haar deuren in de binnenstad van Venlo zal openen.

Op het moment is Hauser werkzaam als cultuurredacteur bij L1 Radio en Tv en sinds 2009 vervult hij de rol als hoofd programmacommissie van het Venlose Zomerparkfeest. Het nieuwe poppodium wil haar rol als aanjager van popcultuur in de regio bekrachtigen door zowel binnen als buiten de muren van het eigen pand te programmeren en samenwerkingen aan te gaan. Inmiddels zijn er al samenwerkingen van start gegaan met Theater de Maaspoort, Domani en het Zomerparkfeest.

"Los van de vakinhoudelijke popkennis die Hause met zich meebrengt, vonden we het heel belangrijk om iemand in huis te halen met een groot netwerk en iemand die tevens de Venlose popmarkt op zijn duimpje kent", aldus directeur van Rhienen. In zijn nieuwe functie kan Hauser zijn netwerk verder uitbreiden en doorgroeien tot een popautoriteit voor de regio.

Eindstation Perron 55

Op zondag 27 april rijdt Perron 55 haar eindstation binnen. Op deze dag sluit Perron 55 definitief haar deuren na op de Kaldenkerkerweg meer dan 23 jaar popactiviteiten te hebben georganiseerd. Perron 55 maakt plaats voor het nieuwe poppodium Grenswerk dat momenteel gebouwd wordt aan de Peperstraat in de binnenstad van Venlo. Poppodium Grenswerk opent haar deuren in oktober 2014.

Het slotstuk giet het poppodiun in een festivalvorm. Met een podium buiten en de twee gewoonlijke podia binnen Perron 55 wordt er een hele middag en avond een programma met een nostalgisch tintje neergezet. Oud gedienden, nog uit de tijd van het Open Ontmoetings Centrum, oud vrijwilligers, trouwe bezoekers, maar ook nieuwe vrijwilligers buigen zich gezamenlijk over de invulling van het festival.

Het programma, dat later bekend gemaakt wordt, krijgt een focus op nostalgie en nodigt lokale en regionale artiesten uit die door de jaren heen vaker het podium van de popzaal hebben betreden. De bovenzaal wordt een podium voor sterke verhalen en anekdotes van bezoekers, artiesten, vrijwilligers en medewerkers.
 
 

Sell!t in Perron 55

Ben je muzikant, ben jij met je band op zoek naar een podium om te spelen? Verder zoeken hoeft niet meer! Sell!t is the place to be voor jou.

Het idee achter Sell!t is om beginnende bands, welke serieus bezig zijn met het promoten van hun muziek, de kans te bieden om hun kunsten te vertonen in de professionele omgeving van een poppodium.
 
Op vrijdag 11 april vindt Sell!t plaats in poppodium Perron 55. Op deze avond zullen The Galactic Lo-Fi Ochestra en Take Your Marks spelen.
 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg