Maison du Malheur in poppodium Volt Maison du Malheur in poppodium Volt

Fanatieke feestband op het podium

, Joep Deumes

Maison du Malheur in poppodium Volt

Fanatieke feestband op het podium

Joep Deumes ,

Maison du Malheur weet hoe ze een feestje moet bouwen. Ook met een matig gevulde zaal. Dan vindt het feest gewoon voornamelijk plaats op het podium. Op 11 april 2014 stonden ze in poppodium Volt en toonden ze hun kwaliteit.

Hoe is Maison du Malheur het best te beschrijven? Feestband klinkt wel een beetje denigrerend, maar met een mengeling van oude jazz en rhythm & blues wordt het nu eenmaal al gauw een feest. En eigenlijk, bij Maison du Malheur past het woord "feestband" als eretitel. Ook, en juist, als het feest zich vooral op het podium afspeelt, vanwege een matige opkomst. De muzikanten vinden plezier in hun eigen show en die paar uitzonderingen op de dansvloer, die er gelukkig ook zijn.

De band, bestaande uit JP Mesker (zang, banjo, gitaar), Thijs Elzinga (gitaar), Hecktor Wijnbergen (piano), Martin de Ruiter (drums), Hans Sulman (saxofoon) en Arno Bakker (sousafoon, trombone), maakte er toch een uiterst aangename avond van.

Een avond met de nodige hoogtepunten. Uiteraard werden er ook nieuwe nummers gespeeld van hun laatste cd Wicked transmission, waaronder het prachtige Man for the job. Daarbij is een headbangende sousafoonspeler ook iets wat je niet elke dag ziet. Dus als Maison du Malheur in jouw beurt komt: gaan!! 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg