Laatste Queensday Festival in Venlo ooit

26 april 2014 laatste editie in en om Perron 55

Stan Steeghs ,

Na zaterdag 26 april 2014 is het gedaan met het welbekende Queensday Festival in Venlo. Al jaren is het Queensday Festival het Koninginnedagfestival (nu Koningsdagfestival) bij uitstek voor liefhebbers van punk(rock), hardcore, garagerock, psychedelica en rock ‘n’ roll.

Zeventien bands van over de hele wereld zullen tussen 1 uur ’s middags en 2 uur in de nacht aantreden op de 14de en laatste editie. Het festival vindt zowel binnen als buiten plaats: op drie podia in en rondom poppodium Perron 55. Op 27 april is de laatste activiteit aan de Kaldenkerkerweg nummer 55 in Venlo en daarna sluit het podium definitief zijn deuren en opent in oktober het nieuwe poppodium Grenswerk.  

In de line-up zijn dit jaar weer een aantal pareltjes te vinden. Enkele bands om naar uit te kijken zijn o.a. gitaarkwartet Cheatahs, de Canadese garagerock-band Dead Ghosts, punkrockband Eagulls en het uit Californië afkomstige zestal Sleepy Sun. Laatstgenoemde stond al eens op Lowlands en speelde daar in de Charlie een geweldige avondshow, in zijn geheel hier te bekijken. De perfecte band voor deze laatste editie, die zo goed als zeker een psychedelische hoogmis op zal dragen.

Zaterdag 26 april gaat er een kruis over het mooie festival. Maar, de herinneringen zullen voor altijd blijven. 

Meer informatie en de hele line-up is hier te vinden.