Ilse in de spotlight Ilse in de spotlight

In een uitverkochte Limburgzaal

, Nadia Hagen

Ilse in de spotlight

In een uitverkochte Limburgzaal

Nadia Hagen ,

In 2009 heeft Ilse DeLange voor het laatst een bezoek aan het Parkstad Theater Heerlen gebracht. Inmiddels vier albums en diverse hits verder, is Ilse ze terug met haar clubtour ‘After The Hurricane’ waarin ze haar grootste successen speelt.

Ilse de Lange heeft sinds haar laatste bezoek aan Heerlen niet stilgezeten. Sinds 2009 is veel gebeurd. Grote hits zoals ‘Next to me’  en ‘Hurricane’ zijn erbij gekomen. Tijdens haar clubtour verwent ze haar publiek met haar grootste hits. Het concert in de snikhete theaterzaal begint heel intiem, een ballade, waarin Ilse haar zenuwen op de proef stelt. Zij alleen met haar gitaar voor een uitverkochte zaal. Petje af, het is gelukt. Dat verkondigt ze opgelicht dan ook meteen aan het publiek. Hierna kan het gewoon niet meer misgaan.

De avond gaat door met een aantal rustige nummers waarbij ze door een zeven koppige band ondersteund wordt. Entertainment staat op het programma. De trucs die ze in het talenten programma ‘The Voice Of Holland’ aan jonge artiesten meegeeft, heeft ze al lang onder de knie. Niet voor niets hoort ze inmiddels bij de topartiesten van Nederlandse bodem. Met soms wat theatrale gebaren laat ze de toeschouwers haar emoties mee beleven. Midden in de spotlight is duidelijk haar favoriete plek. De band houdt zich dan ook meer in de achtergrond.
 
 
Ilse DeLange in het Parkstad Limburg Theater, Heerlen

Ilse DeLange in het Parkstad Limburg Theater, Heerlen

Hoogtepunt van de show is het nummer ‘Broken Girl’, waarin ze haar twee background zangeressen een hoofdrol toekent. Samen met hen zingen ze de coupletten om de beurt. De prachtige donkere stemmen geven een mooi contrast met Ilse’s ruwe country stem. Vanaf dat moment lijkt het publiek losgekomen. Een aantal up-tempo nummers laten de eerste heupen bewegen en bij de meezinger ‘Great Escape’.

Tussen de nummers door laat Ilse horen dat ze nog steeds wel de ‘normale Hollandse meid’ is. Als een verhaaltjes op visite bij vrienden vertelt ze over het begin van haar carriere, haar eerste ervaringen met liedjes schrijven en over de spannende tijden in Nashville. Door haar frisse manier heeft het publiek haar in hun armen gesloten. Het concert eindigt met een aantal rustige nummers zoals de prachtige ballade ‘I Still Cry’ en de bezoekers kunnen op een mooie avond terugblikken.

3voor12 Limburg wenst Ilse en de volgens haar ‘vreemde vogel’ Waylon veel succes tijdens het Eurovisiesongfestival. Tot een volgende keer in Limburg!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg