Eerste namen Zomerparkfeest Venlo

Bo Saris, Tamikrest en Herman Brusselmans op zomerparkfeest

Redactie ,

De Venlose soulzanger Bo Saris, de Malinese Toeareg-muzikanten van Tamikrest en de Belgische schrijver Herman Brusselmans staan op de 38ste editie van het zomerparkfeest. Het zomerparkfeest vindt plaats van donderdag 14 tot en met zondag 17 augustus.

 Ook La Yegros (Argentinië), Afterpartees (NL), Mop Mop (Italië), Bokko (NL), Hannah Rickard and The Relatives (UK), Compact Disc Dummies (België), Maydien (NL), Gallowstreet Brass Band (NL) en Mike en Noor Roelofs (Venlo) treden in augustus gratis op in het Venlose Julianapark.

Bo Saris kwam afgelopen week met zijn nieuwe album vol met dampende soultracks. Hij verkocht twee keer Paradiso uit en speelt de komende maanden in clubs in heel Europa. In Venlo speelt hij een thuiswedstrijd en sluit hij op zondag het hoofdpodium af. Tamikrest is een band uit Mali bestaande uit woestijnnomaden. De muziek ligt in lijn van bands als Tinariwen en Bombino die allebei eerder memorabele optredens gaven op het zomerparkfeest. Hun broeierige mix van Afrikaanse muziek en westerse gitaarmuziek wordt vaak getypeerd als woestijnblues. Het album Chatma van Tamikrest eindige vorig jaar hoog in alle wereldmuzieklijstjes. De band staat vrijdag op het hoofdpodium.

Het zomerparkfeest biedt traditiegetrouw meer dan alleen muziek in het programma. Komende editie is onder andere schrijver Herman Brusselmans te gast. Niet alleen schrijft de Belg twee boeken per jaar, ook is hij een graag geziene gast in tv-programma's als De Wereld Draait Door. Zijn droogkomische optredens en voorleesbeurten zijn vaak hilarisch.

Ook bijzonder is de dansvoorstelling Bokko. Dansers Karel van Laere & Vanja Rukavina specialiseerden zich in de Koreaanse bokko-dans, waarbij razendsnel bewogen wordt op energieke beats. Daarna bedachten ze een ingenieuze choreografie waarin videoanimatie met bokko-dansers minstens zo'n belangrijke rol spelen als de danspasjes van de twee dansers zelf. Dans, video en technobeats worden versmolten tot een audiovisueel spektakel waar je u tegen zegt.

Beschrijvingen van alle artiesten zijn te vinden op de website van het zomerparkfeest: www.zomerparkfeest.nl .