Zoeper en Pikkatrillaz springlevend tijdens reünie op Pisart Festival Zoeper en Pikkatrillaz springlevend tijdens reünie op Pisart Festival

Vrijdag is het feest! - deel 1

, Pascal Lemlijn

Zoeper en Pikkatrillaz springlevend tijdens reünie op Pisart Festival

Vrijdag is het feest! - deel 1

Pascal Lemlijn ,

Vorig weekend vond alweer voor de elfde keer het Pisart Festival plaats. Dit tweedaagse festival trekt ieder jaar weer duizenden bezoekers naar het festivalterrein aan de rand van Eijsden. Niet zo vreemd als je ziet welke Nederlandse topacts de organisatie elk jaar weer naar het uiterste Zuiden des lands weet te halen. Dit jaar is het niet anders en er is zelfs reden voor een bijzonder feestje.

Het is in eerste instantie nog vrij rustig als op vrijdag het festival wordt geopend door niemand minder dan The Handsome Poets. Menigeen zit waarschijnlijk thuis nog snel een goede bodem te leggen voor de rest van de avond. Maar frontman Tim van Esch deelt ons mee dat het niets uit maakt of ze voor tienduizenden op Pinkpop spelen of voor tientallen op Pisart. En daar houdt hij zich aan want met zichtbaar plezier spelen The Handsome Poets een zeer degelijke set. Als uiteindelijk hun grootste hit 'Sky On Fire' wordt ingezet is de tent al goed gevuld, velen hebben thuis hun toetje maar overgeslagen en zingen vrolijk mee.

Hierna is het de beurt aan BZB, oftewel de Band Zonder Banaan (maar dat zeggen 'we' tegenwoordig niet meer). Dit blijkt een goede opwarmer te zijn voor de rest van de avond, en niet alleen door hun fraaie vuurwerkshow. Nummers als "Echte Vrienden" en Koning Pinteman' worden luidkeels meegezongen. Feest gegarandeerd.

Nog zo'n feestclub: Als The Opposites het podium betreden is de festivaltent inmiddels afgeladen vol. Het is duidelijk dat vooral de jongeren in het publiek speciaal voor dit rapduo gekomen zijn. Halverwege hun energieke gig wordt het publiek door The Opposites opgedeeld in twee helften, een trucje dat ze vaker uit de kast halen en altijd lijkt te werken. Want als even later deze twee kampen op aangeven van Willy en Big2 in deze zogenaamde Wall of Death clashen, gaat het pas echt los en dit blijft zo tot het einde van hun zeer overtuigende optreden.

Rowwen Hèze heeft op alle edities van Pisart Festival gestaan en viert vanavond dus hun 11-jarig jubileum. Mooie gelegenheid voor een feestje, en dat wordt het dan ook. Jack Poels en consorten weten het publiek bijna een uur lang te laten springen, hossen en zingen. Door een combinatie van veel zweet en nog meer rondvliegend bier stijgt de luchtvochtigheid inmiddels naar zo'n honderd procent. 

Het laatste optreden van deze vrijdag is op voorhand al speciaal. Het is de organisatie gelukt om Zoeper en Pikkatrillaz tot een eenmalige reünie over te halen. Met als setting een voetbalwedstrijd spelen deze twee dialectbands 'tegen elkaar', in de praktijk is het een komisch en goed ingespeeld samenspel van deze Maastrichtse helden. Lokale 'wereldhits' als 'Mestreechter Nachte', 'Bokkie Bokkie Beh' en 'Iech Bin In De Kaffee Gebore' doen het publiek verlangen naar meer dan een eenmalige reünie. Een avond vol feest. Meer dan geslaagd. Op naar dag twee.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg