Dialectmuziek leeft niet?

Rebzjie presenteert hun nieuwe album 'Sjeepsrech' in Maastricht

Nadia Hagen ,

Op 1 september presenteerde de Maastrichtse band Rebzjie in een vol café Belsj in Maastricht hun nieuwe album. Vanaf de eerste seconde was het meteen al zweten. Misschien dat het aan de drukte lag of dat het voorprogramma. Jop Ostendorf en Dyanne Sleijpen brachten als support de tent al tot stomen.

Rebzjie laat de temperatuur nog hoger stijgen. De band swingt, rockt, popt en hip hopt. Dat alles door de mixer en je krijgt het talent uit Maastricht. Tijdens de één uur lang durende show hebben ze alle liedjes in de volgorde van het nieuwe album 'Sjeepsrech' aan bod laten komen. Het album staat vol met Maastrichtse titels als 'Póppegeziech', 'Rammel Mèt Die Batse' en 'Moonster'. Het platencontract is bij Marista Music Company is binnen en de jongens mogen flink geboekt gaan worden!


Doel van de band, volgens zanger Roel, is dialectmuziek buiten de regio bekend te maken. "Aan Zambia zit ik te denken", zegt hij met een big smile. Jaja, de meeste begrijpen wel wat hij bedoelt. Het is jammer dat de mannen tijdens Nu Of Nooit 2012 niet verder dan de voorronde zijn gekomen, want ze hebben zeker talent!

In de tussentijd mag iedereen de nieuwe website www.rebzjie.com bezoeken en een cdtje kopen. Trouwens, het design is ook prachtig gedaan!

En heb je geen €10 over, dan ga eerst eens 'rammele mèt die batse' op YouTube!