Pisart Festival viert twee dagen flink feest Pisart Festival viert twee dagen flink feest

Eijsden wordt muzikaal getrakteerd - slot

, Pascal Lemlijn

Pisart Festival viert twee dagen flink feest

Eijsden wordt muzikaal getrakteerd - slot

Pascal Lemlijn ,

Na een succesvolle vrijdag en een waarschijnlijk minder prettige kater is het op zaterdag tijd voor dag twee van het feest in Eijsden. Een avond met een mengeling van bands. Van regionaal tot nationaal bekend. De weg naar het zuiden is gevonden. Weg met die kater.

Op zaterdag bijt de Limburgse band ROOF het spits af en dat doen ze goed ook.
Met de rauwe stem van zanger Roger Stassen en de riffs van gitarist Laurent Schijns wordt lekkere harde bluesrock gespeeld die bij vlagen doet denken aan AC/DC. Een prima opwarmer en goed om het hoofd te legen van alle vertroebeling veroorzaakt door het feest op vrijdag

Wanneer het Utrechtse Kensington het podium betreedt zit de sfeer er alweer goed in.
Zanger Eloi Youssef en band beginnen enigszins ingetogen, maar daarna worden hits als 'We are the young', 'Don't look back' en 'Home again' massaal meegezongen. Hoogtepunt van het optreden is echter geen eigen nummer, maar een zeer mooie versie van Ben Howard's 'Keep Your Head Up'.

Golden Earring speelt vanavond een mix van recent werk en hun grootste hits, en dat zijn er stiekem toch een hoop inmiddels. Met een retestrakke Cesar Zuiderwijk op drums is het geen verrassing dat alle nummers staan als een huis. Iedereen geniet overduidelijk van hits als 'Twilight Zone', 'When The Lady Smiles', 'Long Blond Animal' en 'Radar Love'. Deze laatste voorzien van een obligate maar daarom niet minder indrukwekkende drumsolo. 

Na al dit muzikaal geweld is het de beurt aan Van Velzen. De band van kleine grote man Roel van Velzen heeft in het begin moeite het publiek voor zich te winnen, de meesten staan halverwege zijn set nog aan de bar. Pas bij het spelen van hits als 'Baby Get Higher' en 'Shine A Little Light' neemt de drankomzet wat af en het meezingvolume wat toe, maar al met al is dit optreden niet het hoogtepunt van de avond.

Coverband D.E.M. heeft de eer het festival af te sluiten. Hun openingsnummer 'Let Me Entertain You' van Robbie Williams, wie kemt 'm niet, zegt precies waar deze mannen voor staan, het publiek entertainen met stevige rocknummers. En met nummers van onder meer Rage Against The Machine en Pearl Jam lukt dat wonderwel. Na alle bekende artiesten tijdens dit Pisart weekend is deze coverband misschien een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar wel zo'n lekkere gele badeend waar je heel blij van wordt.

Pisart Festival kan terugkijken op een prima tweedaagse. Zo zien we er graag meer komen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg