Fotoverslag Dog Eat Dog

"Come on Roermond, give us some energy!"

Robbie de Klerk, foto's Nadia Hagen ,

Het moet even loskomen, want de meeste bezoekers waren er in 1994 ook bij. Niettemin krijgt Dog Eat Dog de zaal uiteraard plat. De band woont inmiddels verspreid over diverse continenten, maar zijn nooit gestopt met touren. In de ECI Cultuurfabriek in Roermond maken zij hun reputatie als feestbeesten meer dan waar.

Het voorprogramma van de avond is Jamestown. Het optreden is dan ook het afscheidsoptreden van de gitarist. Zelf presenteren de heren zich als de ‘opwarmer’ voor Dog Eat Dog. Elk lied zou het publiek dichter bij de Amerikaanse skaterband brengen. We vinden dat vrij negatief klinken, want voor het voorprogramma hebben ze voor een aardige stemming gezorgd. Ook al zit niet ieder nummer strak in elkaar, toch komt de zang het best uit de verf. Qua muziek zweeft de band heen en weer tussen ouderwetse skatepunk in de traditie van de Travolta’s en pop-achtige liedjes.
 

Tijd voor Dog Eat Dog! Uiteraard mogen hits als ‘Who’s The King’, ‘Ism’ en ‘No Fronts’ niet ontbreken, maar de mannen trakteren het publiek ook op raggae beats en hiphop sounds.

Hoe ouder het materiaal, hoe leuker de sfeer. Dat belooft wat voor volgend jaar; voor 2014 hebben ze namelijk beloofd voor het 20-jarige jubileum van het album ‘All Boro Kings’ terug naar Nederland te komen. We hebben er nu al zin in!