Bluesrock beleeft de 30ste editie

Gezelligheid al jaren de belangrijkste troef

Antoine Bongers ,

Bluesrock is één van de oudste festivals en door de bijzondere locatie uniek. Ook uniek is de jaarlijks vrijwel vaste kern van bezoekers waardoor het voor velen een jaarlijkse weerzien is. Wel weer iets kaler of iets grijzer. Voor een jubileumeditie zoals we dit jaar hebben, staan er niet de meest spectaculaire namen op de affiche, maar achteraf kan 3voor12limburg de programmeurs alleen maar gelijk geven: van begin tot einde is de blues aanwezig, vaak gemengd met rock.

De 15-jarige Limburgse gitaarheld Guy Smeets mag met zijn eigen band het festival openen. Hierna is de Australische Jaimi Faulkner aan zet. Met een goede en afwisselende set laat hij horen dat hij iemand voor de toekomst is.
De Canadese band The Perpetrators geven een strakke show met lekkere rock 'n roll afgewisseld met Amerikaanse blues.
Na een aarzelend begin komt Khalif Wailin' Walter goed los en vult de Tegelse Doolhof zich met zijn typische blues.
De uit Nederland afkomstige band King of the World bestaat onder andere uit gitarist Erwin Java die 25 jaar met blueslegende Harry Muskee heeft gespeeld. Een nummer dat hij aan hem opdraagt bereikt een emotioneel hoogtepunt met een snerpende gitaarsolo.

Hierna komt een man die al voor de zesde keer zijn blues in Tegelen laat horen, Guy Forsyth. Met een geweldige show laat hij zien er nog steeds zin in te hebben. Als special guest speelt Guy Smeets op het einde een nummer met hem samen.
De afsluiter vormt The Hoax. Na wat geluidsproblemen zetten zij een show neer zoals je van een hoofdact mag verwachten. Met Guy Forsyth als special guest komt een mondharmonica duel volledig tot zijn recht en gaat de hele Doolhof uit zijn bol.
Jan Smeets kan tevreden terugkijken op een geslaagde 30ste editie. Hoeveel edities nog zullen volgen zal de tijd leren. Niet alleen het vaste publiek wordt jaarlijks ouder, ook veel bluesgiganten worden ouder...