Elementary Penguins geven thuisblijvers ongelijk Elementary Penguins geven thuisblijvers ongelijk

Onterecht bijna lege Oefenbunker

, Jochen Reinders

Elementary Penguins geven thuisblijvers ongelijk

Onterecht bijna lege Oefenbunker

Jochen Reinders ,

De leegte op de parkeerplaats voor de Oefenbunker deed ons de angst om het hart slaan, maar Elementary Penguins en support-act Noëlle De Bie redden de dag. De optredens gaven de thuisblijvers ongelijk.

Bij het opdraaien van de parkeerplaats voor poppodium de Oefenbunker in Landgraaf valt direct de grote leegte op. Waar is het publiek? Er zal toch vanavond wel een concert zijn? Die vrees wordt gelukkig geen bewaarheid. Vanavond staan Elementary Penguins op het podium. Als voorprogramma staat, uit Heerlerheide, singer (nog geen -songwriter) Noëlle De Bie.

Deze spontane jonge dame betreedt zelfbewust het podium, ook al zijn er maar een stuk of tien gasten aanwezig. Ze gaat rustig met haar gitaar op een kruk zitten. Vanavond zal ze alleen maar covers spelen zoals van Selah Sue en Amy Winehouse. Tussen de plaatjes door kletst ze lekker vrolijk met het publiek en vraagt en krijgt de handjes op elkaar. Goede stem en naar verluidt binnenkort met een band op de bühne. We zijn benieuwd.

Even een kleine break en dan komen de heren van Elementary Pinguins met frontman en bassist Dale Wathey op het podium. Met een flesje Jupiler in de hand vraag je je meteen af of de heren wel zin hebben om voor een bijna lege zaal te spelen als je daarvoor helemaal uit Amsterdam bent gekomen. Het antwoord komt snel en dat is JA!

De band pretendeert een combinatie tussen Indie pop en alternatieve rock te zijn. Het devies is gas erop en gaan. De heren hebben net hun eerste EP gereleased met onder andere het kleine succesnummer 'Everybody Knows My Name Especially On the Dance Floor'. Het moet gezegd worden, live klinkt het een stuk spannender en beter dan het filmpje op YouTube dat ik die middag nog even gecheckt heb. Die hebben ze alvast binnen. Het is de bandleden niet af te zien dat deze band pas sinds oktober 2012 samen speelt. Helaas duurt het hele optreden maar een kleine drie kwartier omdat de heren gewoonweg niet meer nummers hebben.

Het laatste nummer, hun nieuwe single 'We Are All Too Young For Rock And Roll Suicide' is een heerlijk up-tempo nummer en een goede afsluiter. De toekomst ziet er goed uit. Na al eerder support-act te zijn geweest van onder andere Moke en Go Back To The Zoo, staan ze binnenkort op London Calling. Wordt beslist vervolgd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg