Miss Montreal geeft een feestje in Heerlen

Sss ssanne Hans: een optreden met een lach en een traan

Marc Koevoets ,

In een bijna geheel gevulde LIMBURGzaal begint Miss Montreal klein en bescheiden met het liedje 'Te Lief'. Op Twitter schreef Sanne op 9 augustus 2012: “Ik kan nog geen reet van harp spelen”. Vandaag, 21 maart 2013 start ze haar theater show met een optreden op harp.

Tussen de verschillende nummers door vertelt Sanne iets over haar leven. Over haar jeugd en over de start van haar carrière. Sanne heeft duidelijk gemaakt dat ze geen ijverige student was en dat ze haar carrière mede dankt aan haar optreden in een reclame spot van kaas.
Sanne klapt in haar handen en het publiek volgt. Sanne knikt met haar hoofd op het ritme van een “slap” country liedje (aldus Sanne zelf) en het publiek volgt. Het is duidelijk dat Sanne het publiek op haar hand heeft.
Het is stil in de zaal wanneer Sanne aangeeft dat ze een lied gaat zingen ter nagedachtenis aan haar overleden vriend Bart. Zonder versterker, zonder microfoon... Een traan op haar wang, gesnik in het publiek.
Het optreden gaat verder. Met een lach. Er wordt bier getapt uit een piano. De verschillende ex-partners van Sanne worden niet altijd even positief neergezet door de Overijsselse blonde, maar hebben haar wel geïnspireerd tot het maken van haar liedjes.
Sanne is eerlijk en vol zelfspot. Samen met haar zangkwaliteiten levert dit een (h)eerlijke avond op. Het publiek heeft genoten.

Sss ssanne: bedankt!