'The Hammond Is Back' 'The Hammond Is Back'

Groots in alle subtiliteit

, Jochen Reinders

'The Hammond Is Back'

Groots in alle subtiliteit

Jochen Reinders ,

Op de eerste dag van maart ga ik in een koud en grijs Heerlen richting poppodium NIEUWE NOR. Voor vanavond staat Sven Hammond Soul geprogrammeerd en ondanks optredens in De Wereld Draait Door en bij Giel Beelen op 3FM is het niet druk in de Nieuwe Nor. Jammer want aan het eind van de avond kan gezegd worden: “Jullie hebben iets gemist!”. Voor de bezoekers maar ook de thuisblijvers hebben we altijd nog de foto's.

Soul, funk, jazzy pop en ballads wisselen elkaar in een opzwepend tempo af met natuurlijk, hoe kan het ook anders, het Hammondorgel in de hoofdrol. Sven "Hammond" Figee is op zijn orgel de grote smaakmaker maar ook de overige muzikanten zijn van hoog niveau en de speelvreugde druipt er met dikke druppels vanaf. 

Naast enkele van hun bescheiden hits speelt men de covers 'Stuck In A Moment You Can't Get Out Of' van U2 overgoten met een nog dikkere soul saus, 'Smack My Bitch Up' van The Prodigy en 'I'd Rather Go Blind' van Ellington Jordan en voor het eerst opgenomen door Etta James. Genieten, genieten, genieten. Van deze band gaan we komend festivalseizoen nog veel horen en voor de festivalorganisator die hen nog niet geboekt heeft: wees er snel bij voor een goed gevulde tent met een tevreden publiek.

Rest mij nog te zeggen dat de kleinere poppodia in Nederland, gelukkig nog met durf en goed speurwerk, de verwende concertganger nog steeds mooi kan verrassen en laten genieten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg