De Mijnstreek is een nieuwe metalsensatie rijker De Mijnstreek is een nieuwe metalsensatie rijker

Wannabe Chester Bennington haalt het net niet

, Jerome Crutsen

De Mijnstreek is een nieuwe metalsensatie rijker

Wannabe Chester Bennington haalt het net niet

Jerome Crutsen ,

From Earth is de naam van de nieuwe metalsensatie bestaande uit ex-leden van onder andere Born From Pain, 37 Stabwoundz, Colossa en Blind Sight. Na het uiteen vallen van Blind Sight proberen een aantal bandleden een doorstart te maken met een nieuwe line-up. De muziekstijl verandert zodanig dat het niet meer binnen het concept Blind Sight past. Tijd voor vernieuwing. Nieuwe nummers worden geschreven en het fundament van From Earth is gelegd. Het Mijnstreek livedebuut vindt plaats in de Oefenbunker te Landgraaf.

De heren van supportact Involved, die eerder hun sporen al verdienden in onder andere Engine Of Pain, After Forever en Defcon One, spelen een moderne versie van zware trashmetal. Een metalstorm walst door de zaal waarbij het jammer is dat het gitaargeluid nogal schel klinkt waardoor het irritant wordt. Duidelijk is wel dat de gitaristen goed op elkaar zijn ingespeeld want de riffs en solo’s gaan bijna foutloos in elkaar over. De tempowisselingen zijn van dien aard in balans dat de aandacht niet verslapt maar de vernieuwing is ver te zoeken. De zanger staat op het podium in een sjiek pak alsof het zijn eigen bruiloft is. Maar met zijn agressieve zang wordt het al snel duidelijk dat het hier niet om een bruiloft draait maar een solide bandgebeuren. Structureel worden de songs aan elkaar geregen door de strakke ritmesectie. Voor de echte metalhead is dit goed te bekoren.

From Earth voorziet het podium van verticaal staande banners met in grote letters de bandnaam erop. Hiermee wordt al snel duidelijk dat het om een stel muzikanten gaat die van wanten weten. De bandline-up bestaat dan ook uit ex-leden van diverse bekende bands zoals Blind Sight, Born From Pain en 37 Stabwoundz die allen ondertussen de klappen van de zweep kennen in de muziekwereld. From Earth bestaat eigenlijk al sinds halverwege vorig jaar maar een wisseling van zanger gooide roet in het eten waardoor nu pas het livedebuut kan worden waargemaakt. Niemand minder dan Che, ex-Born From Pain en huidig zanger van Arma Gathas, heeft de microfoon overgenomen van Mike, bekend van 37 Stabwoundz.

De songs zijn van een technisch behoorlijk niveau waarbij de invloeden van bands als Fear Factory, Meshuggah en een vleug Dillinger Escape Plan duidelijk hoorbaar zijn. Beestachtige zang van Che wordt afgewisseld met cleane zang van gitarist Dave waardoor de groove aanwezig blijft. Helaas komt die cleane zang à la Linkin Park nog niet goed genoeg uit de verf en dient deze nog enkele tonen bijgeschroefd te worden. De avond heeft een historisch tintje doordat het als vanouds in de Oefenbunker plaatsvindt net zoals tig jaren geleden toen bands als Burning Still, Nemesis, Army Of Darkness, Born From Pain en anderen bijna wekelijks dit podium bestormden. Che draagt hieraan dan ook een van de laatste songs op die From Earth vanavond speelt in een volle zaal van de Oefenbunker. Het publiek wil meer maar helaas een toegift zit er (nog) niet in. Wellicht moeten daarvoor nog meer songs geschreven worden.
 
Met deze formatie wordt Heerlen weer eens op de muzikale kaart gezet en is het afwachten naar de grote doorbraak van From Earth.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg