Zomertournee Reincarnatus

Optredens in o.a. Oostenrijk, Italië en China!

Redactie ,

Na het uitkomen van het album New Life in maart vorig jaar was het even stil rond Reincarnatus. Deze stilte wordt nu doorbroken door de aankondiging van hun programma. Het belooft een gevarieerd jaar te worden voor de meiden, met zomerse festivals, een Limburgse clubtour in het najaar, akoestische optredens rond kerst en een nieuwe theatertour vanaf maart volgend jaar.

Er staan Reincarnatus nogal wat buitenlandse avonturen te wachten. Tussen twaalf en negentien juni zal Reincarnatus optreden in Chengdu, China. De Limburgse muziekgroep zal in de volksrepubliek maar liefst acht optredens geven. Deze Aziatische minitour is tot stand gekomen op uitnodiging van het Cultureel Bureau van de stad Chengdu. De gemeente Maastricht heeft een stedenband met Chengdu en ondersteunt Reincarnatus middels financieel support. Daarnaast levert het Fonds Podiumkunsten een bijdrage aan de reiskosten. De band zal enkele concerten geven tijdens de vierde editie van het International Tengible Cultural Festival. Verder staan optredens op het programma bij de universiteiten van Chengdu.

Na terugkomst in Nederland zullen de dames de inhoud van hun koffers meteen moeten verwisselen om een dag later te vertrekken naar Oostenrijk. Aldaar staan optredens gepland bij het Ritterfest in Kapfenberg (regio Stiermarken). En voor wie dacht dat wel weer genoeg internationale ervaringen waren: nee, in augustus vertrekken de muzikanten alweer voor vijf dagen naar Noord-Italië om te spelen tijdens de Ritterspiele in Schluderno.

In september start de Zuid-Nederlandse clubtour met een geheel nieuwe show. Drie van de vier optredens vinden plaats in Limburg. Reincarnatus neemt voor deze shows een voorprogramma mee, met twee bekende namen. Afwisselend zullen als support-act optreden, twee talentvolle bands uit de regio, te weten de Nu of Nooit finalisten Fin de Siècle en Quramitry.
Rond kerst staan een zestal akoestische optredens op het programma. Vanaf maart volgend jaar tenslotte staat een nieuwe theatertour gepland.

De data van de optredens in ons deel van Nederland zijn nu al bekend:
6 september: De Effenaar, Eindhoven
www.effenaar.nl
14 september: Timmerfabriek, Maastricht
www.muziekgieterij.nl
26 oktober: De Bosuil, Weert
www.debosuil.nl
15 november: Perron 55, Venlo
www.perron55.nl