Fenix is dood, leve Poppodium Volt! Fenix is dood, leve Poppodium Volt!

Verse naam voor nieuw popcentrum Westelijke Mijnstreek

, Ben Stam

Fenix is dood, leve Poppodium Volt!

Verse naam voor nieuw popcentrum Westelijke Mijnstreek

Ben Stam ,

Hét poppodium van Sittard-Geleen en omstreken herrijst begin 2014 als een fenix. Maar wel onder een nieuwe naam: Poppodium Volt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de laatste middag in mei werden de nieuwe naam en het bouwbord onthuld. Maar waarom een nieuwe naam?

Eind maart sloot Fenix haar deuren aan de Odasingel. Fenix maakt plaats voor een nieuw pand, dat meer zal zijn dan alleen een nieuw podium met oefenruimten en een opnamefaciliteit. Er is ook plek voor popgerelateerde cultuur, zoals grafitti, fotografie en literatuur, zo vertelde de kersverse zakelijk leider Marike Peter onlangs in een interview met 3voor12/Limburg. Het popcentrum wil een brede programmering en er is plaats voor workshops en conceptavonden. Kortom, het voormalige lokale podium ontpopt zich tot het kloppende pophart van de Westelijk Mijnstreek. De nieuwe naam onderstreept deze transitie.

De presentatie van de nieuwe naam werd van een muzikaal tintje voorzien door een verrassingsact. Tot vreugde van velen waren het niemand minder dan de enthousiaste jonge honden van DeWolff, die dit intermezzo voor hun rekening namen.

Behalve de nieuwe naam werd ook het bouwbord onthuld. Daarmee is de nieuwbouw officieel van start. Het nieuwe popcentrum opent begin 2014. Tot die tijd programmeert het poppodium dance, bands en hiphop op bestaande locaties in de stad. Wil je meer weten? Ga dan naar de tijdelijke website. Je vindt er onder meer een virtuele rondleiding door het nieuwe pand.

Het websiteadres van het nieuwe poppodium is: www.poppodiumvolt.nl

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg