Out-Rageous beleefde een sfeervolle eerste editie

Eerste editie meteen uitverkocht

Antoine Bongers ,

Het met 1500 bezoekers uitverkochte Out-Rageous festival in Leveroy vond zaterdag 25 augustus voor de eerste keer plaats.

Het terrein is niet zo groot maar de ruimte is goed benut. Buiten het hoofdpodium is er ook een Silent Disco tent. Iedereen met een hoofdtelefoon op, deint mee met de beats die voor degenen zonder niet hoorbaar zijn. De sfeer is uitbundig. De dag wordt afgetrapt door de Roermondse DJ Vekx. Met zijn zwoele techhouse weet hij de eerste bezoekers richting dansvloer te krijgen. Naarmate de middag vordert begint het festival voller te lopen en het publiek losser te worden. Mede dankzij de eerste hoofdact La Fuente krijgt men waar men naar op zoek is, een feestje. Met zijn energieke voorkomen en de funky housebeats weet hij iedereen aan het dansen te krijgen. Door het geweldige weer loopt het festival tegen de avond helemaal vol. De electro van Johnny Rocket, de dubstep van Bumpin’ Ace of de explosieve house van Admin & Barto zorgen ervoor dat iedereen uit zijn dak gaat.

De tweede hoofdact, Shermanology begint rond tien uur ’s avonds. Deze succesformatie, bestaande uit een dj, een zanger en een zangeres weet onder andere met hun hits 'Blessed' en 'Can’t Stop Me' het publiek voor zich te winnen. De afsluiter van de avond, Yellow Claw bespeelt de kolkende mensenmassa vakkundig naar het einde van het festival toe.
 
Het Out-Rageous Festival bewijst dat er ook voor een kleinschalig festival ruimte is en de organisatie kondigt met gepaste trots aan dat dit festival in 2013 zal terugkeren.