3voor12 limburg nieuwsflits

over Het Geluid van Nederland, Sjwaampop, MADI en Kill Ferelli

Redactie ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem.
Heb je zelf nieuws of tips uit de regio?
Mail het naar info@3voor12limburg.nl!

Het Geluid van Nederland zoekt Limburgse geluiden

Om het veranderende “geluidsbeeld” van Nederland in kaart te brengen kunnen bezoekers van www.geluidvannederland.nl geluiden toevoegen. Die worden vervolgens duurzaam bewaard, toegankelijk gemaakt voor een breed publiek en steeds aangevuld. 

Er staan al meer dan 2000 geluiden op de kaart; vooral de Randstad is goed vertegenwoordigd. Maar unieke geluiden uit heel Limburg ontbreken nog, al is er wel het geluid van het luiden van de Grandmère van de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Ook is er een geluidenspotter die een oproep voor een geluid heeft gedaan aan alle Limburgers: het bidden bij de rozenkrans in Landgraaf ontbreekt nog bijvoorbeeld.

Help mee om Limburg op de kaart te zetten en win mooie prijzen!
Er wordt een professionele recorder uitgeloofd aan diegene die de “Beste Geluidenjager van Nederland” wordt. Ook de creatieveling die de “Beste Muzikale Productie” weet te maken blijft niet met lege handen zitten: zijn of haar muzikale productie wordt vereeuwigd op vinyl!
Alle informatie over deze geluidenwedstrijd is te vinden op de website.

 

Gegarandeerd bescherming tegen de zon en eventuele regen tijdens Sjwaampop 

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus vindt het 30-jarig jubileum plaats van het gratis toegankelijke Sjwaampop op de Markt in Swalmen.

Gezien de weersvoorspellingen dit weekend heeft Stichting Sjwaampop ook voor deze jubileumeditie besloten een oplossing voor de bescherming tegen alle weersomstandigheden te presenteren; een metershoge parachute boven de Markt. Waarschijnlijk is deze parachute dit weekend niet nodig om de bezoekers droog te houden bij regenbuien, maar wel om iedereen te beschermen tegen de zon en zo een schaduwplek met een vleugje wind te bieden.

 

MADI finalist Sena Performers POPnl Award 2012


Na het winnen van de bandcompetitie Nu of Nooit vertegenwoordigt MADI Limburg nu in de finale van Sena Performers POPnl Award die op 25 augustus in de Melkweg in Amsterdam plaatsvindt.

 
Meer informatie vind je op: www.senaperformerspopnlaward.nl en www.uitmarkt.nl

Debuut album Kill Ferelli ligt op 7 september in de winkel.


Eerder deze maand verkoos 3FM de single Dance With Me van Kill Kerelli tot 3FM Serious Talent. De single staat op het debuutalbum A Modern Scenery dat op 7 september uitkomt.
In November tourt de band met Anneke van Giersbergen door Nederland.

Kijk voor meer informatie en tourdata op hun website.