Regionale muziekhelden sluiten deuren Azijnfabriek

Einde van een tijdperk

Wil Delissen ,

Het laatste weekend van augustus 2012 zal muzikaal terecht komen in de Roermondse analen. In de Azijnfabriek vindt dan de finale plaats, voordat het poppodium definitief de deuren sluit. “De Aek” neemt officieel afscheid van hun publiek.

Op vrijdag wordt het podium voor het laatst gebruikt door achtereenvolgens Bitcho, Sideshift Harry en Phone Home. Een perfecte keuze. Stuk voor stuk bands met sterke, historisch gegroeide, banden met de Azijnfabriek. Echte trekpleisters dus voor niet alleen het hedendaags publiek maar ook oud-bezoekers, die menige herinneringen koesteren aan hun podiumbezoeken. Deze formule blijkt te werken, want de zaal is goed gevuld wanneer Bitcho de spits afbijt.

Als de laatste doom geluiden uit de zaal echoën, schuiven de ska-reggae liefhebbers al naar voren. De aanstekelijke ritmes van Sideshift Harry veroorzaken vrolijke beweging in het publiek. De temperatuur loopt ouderwets op in de zaal en met een gezellige sfeer voorhanden kan Phone Home in een gespreid bedje starten. De band neemt het publiek aan de hand, voor een tour door hun drum ´n bass repertoire. Na een korte toegift, galmen om een uur of half drie dan echt de allerlaatste live geluiden uit de luidsprekers. Het zal ongewoon stil worden in en rond het pand aan de Zwartbroekstraat 17...