Two Days Left presenteert EP

Troubled Hearts of Millionaires and Movie Gods

Tekst en foto's Joost Bazelmans ,

Na een druk en succesvol seizoen voor de zomer, was het even een maand of twee stil rond de metalcore band Two Days Left. Na onder andere een tweede plaats bij Nu of Nooit was het tijd om een EP op te nemen en uit te brengen. Vrijdag 2 september was de release show in Perron55 te Venlo.

Troubled Hearts of Millionaires and Movie Gods

Na een druk en succesvol seizoen voor de zomer, was het even een maand of twee stil rond de metalcore band Two Days Left. Na onder andere een tweede plaats bij Nu of Nooit was het tijd om een EP op te nemen en uit te brengen. Vrijdag 2 september was de release-show in Perron 55 te Venlo.

Het eerste deel van 2010 was een succesvol deel voor Two Days Left. Maar liefst drie overwinningen bij bandwedstrijden die zorgden voor optredens bij lokale festivals, een tweede plek bij Nu of Nooit en dan ook nog een tour door België en Nederland. Het vijftal heeft niet stilgezeten. In de afgelopen twee maanden doken ze de studio in om een EP op te nemen. Nieuwsgierig als 3VOOR12/Limburg is naar jong lokaal talent, namen we een kijkje bij de presentatie van deze EP in Perron55 in Venlo.

Bij een release show hoort een voorprogramma. En als je dan toch bezig bent dan nodig je meteen twee bands uit om de toch al warme zaal van Perron 55 nog een beetje meer op te warmen. Het gevolg is dat de zaal bijna vol staat met fans en familie van de drie bands.

Als eerste stond Darkest Dawn op het podium. Het was het eerste optreden van de viermans formatie en helaas was dat wel te zien. Muzikaal was er niets mis mee. De moshpit kwam met grote regelmaat in actie. Maar de podium performance liet toch wat te wensen over. Het was goed dat de mannen van Darkest Dawn na hun optreden bleven om naar de volgende band te kijken. Hopelijk steken ze er wat van op.

Als tweede band stond As Enemies Arise geprogrammeerd. Deze band gaat al wat langer mee, en dat is ook te merken. De Moshpit wordt, aangevuld met de fans van de band, weer een stukje groter, en hun explosieve metal zorgt er tevens voor dat het er nog een stukje ruiger aan toe gaat. De muziek is echt hard. Vooral die ene lage toon die regelmatig door de speakers komt en de lange haren van de aanwezig headbangers automatisch doet laten wapperen. Gecombineerd met de explosieve podium performance van de zanger en crowdsurfende fans is dit een top optreden.

Als laatste is Two Days Left aan de beurt. De band waar het allemaal om draait vanavond. Zij komen de nieuwe nummers van hun EP laten horen. Maar dat niet alleen natuurlijk want ondanks dat het aantal nummers op de EP blijft steken op vier, hebben ze heus wel wat meer in hun mars door een uur lang op te treden. En dat zullen ze wel eens laten horen. Met een kleine vertraging vanwege een eigenwijze laptop die de intro tune niet wil starten, komen de mannen het podium op. En wanneer de intro is afgelopen barst het geweld meteen los. Heerlijk harde metalcore, voorzien van twee stemmen die elkaar perfect aanvullen. Muzikaal is het dik in orde, maar dat is niet genoeg voor een live optreden van Two Days Left. Een optreden van deze jongens moet je beleven. De bandleden springen werkelijk over het podium en de gitaren zweven door de lucht. Het gaat maar door en door. Zanger Jan Willen Koehlen gaat richting het einde van de show zelfs af en toe even van het podium af om op adem te komen.

Ook voor het podium gaat het er ruig aan toe. Bij bijna elk nummer gaat de moshpit los en nu zien we ook de hardcore moshpitters die hun armen en benen wild in het rond laten zwaaien. Hoogtepuntje is wanneer zanger Jan-Willem de zaal tijdens een rustig stuk op de knieën krijgt en al bezwerend door het publiek loopt. Wanneer het nummer vervolgens weer terugkeert naar het oorspronkelijke explosieve niveau springt de hele zaal op en ontstaat de grootste moshpit van de avond. Ook crowdsurfers waren weer aanwezig en die kwamen in groten getale het podium op. Maar niet alleen het publiek deed hier aan mee. Zelfs gitarist Jos Driessen wordt tot tweemaal toe op de handen van de fans door de zaal gedragen en terwijl hij gewoon doorspeelt.

Het was ons een avondje wel. Ook voor de niet liefhebber van het genre valt er genoeg plezier te beleven aan een avondje Two Days Left. De performance van het vijftal geeft net dat beetje extra waardoor je het  een vette show zult vinden. Je kijkt je ogen uit terwijl je je oren probeert te beschermen en ondertussen is het gewoon genieten.