Chi Coltrane knalt in Kerkrade Chi Coltrane knalt in Kerkrade

Rockster met geweldige stem

, Antoine Bongers

Chi Coltrane knalt in Kerkrade

Rockster met geweldige stem

Antoine Bongers ,

Na haar megasuccessen in de jaren zeventig raakte Chi Coltrane volledig opgebrand. Sinds enige jaren is ze weer aan het toeren en doet dat met zichtbaar veel plezier. Ook deze avond in Parkstad Limburg Theater te Kerkrade.

Rockster met geweldige stem

Na haar megasuccessen in de jaren zeventig raakte Chi Coltrane volledig opgebrand. Sinds enige jaren is ze weer aan het toeren en doet dat met zichtbaar veel plezier. Ook deze avond in Kerkrade.

Ze geselt de vleugel met haar smalle vingers. Haar fel blonde haren vallen meteen op door het donkere decor. Een drummer en een bassist begeleiden haar. Met ‘I Will Not Dance’ komt ze gelijk met een statement. Het nummer uit 1963 is eigenlijk geschreven als protest tegen de oorlog in Vietnam. Zij verbaasd zich er over dat het nog steeds actueel is. Chi Coltrane betreurt dit ten zeerste. "We willen toch allemaal vrede?" Ze zingt dit stevige rock nummer schreeuwend de zaal in. Het nummer ‘Forget Love’ gaat over iemand die te vroeg de poging staakte om van haar te houden. "Iedereen heeft wel zo iemand". Ze vraagt iedereen tijdens het nummer aan diegene te denken.

Na de pauze komen haar succesnummers aan de beurt. Met ‘You Were My Friend’ als absoluut hoogtepunt. Natuurlijk ontbreken ‘Go Like Elijah’, ‘Hallelujah’, en ‘Thunder And Lightning’ niet.

Twee toegiften volgen. De eerste is de Beatles klassieker ‘Come Together’. Lekker ruig gespeeld en gezongen. De tweede toegift is ‘Fly away Bluebird’. Hierna gaf een zichtbaar geamuseerde Chi Coltrane nog een signeer- en fotosessie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg