Within Temptation triomfeert in uitverkochte Rodahal Within Temptation triomfeert in uitverkochte Rodahal

Nederlands grootste metalband slaat meedogenloos toe

, Raymond Kruijen

Within Temptation triomfeert in uitverkochte Rodahal

Nederlands grootste metalband slaat meedogenloos toe

Raymond Kruijen ,

Within Temptation behoeft geen introductie meer. Wanneer de band toert zijn uitverkochte zalen eerder standaard dan zeldzaamheid. Hun nieuwe album ‘The Unforgiving’ slaat wereldwijd goed aan. Wetende dat Within Temptation ook visueel altijd garant staat voor een spektakelstuk, is genoeg reden voor 3VOOR12/ Limburg om vanavond aanwezig te zijn. Tel daarbij nog eens op dat het voorprogramma luistert naar de naam Anneke van Giersbergen.

Nederlands grootste metalband slaat meedogenloos toe

Tegen achten krijgt een uitverkochte Rodahal het openingsnummer van Anneke van Giersbergen te horen. ‘Fury’ is net als andere setlist nummers te horen op haar ‘Live in Europe’ album (waarop Within Temptation gitarist Ruud Jolie de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt). Live wordt ze onder andere ondersteund door gitarist Punto (ex-Viberider en nu bij Kill Ferelli). Anneke’s engelachtige stemgeluid past precies bij de overwegend integere luisternummers die ook progressieve rock invloeden kennen. Nummers als ‘Beautiful One’ en ‘Witnesses’ worden door het publiek uiterst positief ontvangen. Uitschieter in positieve zin is toch wel het uptempo ‘Feel Alive’.                                        

Na een klein uurtje wordt de bühne omgebouwd naar een imposant Within Temptation waardig decor. De intro wordt ingezet met behulp van videobeelden die de verhaallijn van het nieuwe album ‘The Unforgiving’ inluid. Met het nieuwe nummer ‘Shot In The Dark’ schiet de band uit de startblokken. De daarop volgende drie nummers zijn eveneens van het nieuwe album. Tijdens ‘Faster’ blijkt de band een juiste singelkeuze gemaakt te hebben want het publiek gaat heerlijk uit zijn dak. Pas bij het vijfde nummer wordt een beroep gedaan op eerder succes middels het nummer wat de grote doorbraak betekende: ’Ice Queen’. Within Temptation laat de Rodahal wederom op zijn grondvesten schudden. Deze lijn wordt voortgezet met onder andere ‘Our Solemn Hour’ en ‘Stand My Ground’.

Vanaf dat moment worden sterke nieuwe nummers, zoals ‘Sinéad’, ‘Iron’ en ‘Lost’ afgewisseld met oude krakers zoals ‘What Have You Done’, waarop Sharon Den Adel het duet met Keith Caputo (op beeldscherm) aangaat. Helaas blijft een duet met Anneke van Giersbergen uit. Ook met de nieuwe gitarist Stefan Helleblad loopt de Within Temptation klok als een Zwitsers uurwerk.

Met ‘Mother Earth’ sluit de band een succesvol optreden af. Het nieuwe nummer ‘Stairway To The Skies’ beantwoord het luide verzoek om een toegift. Als allerlaatste haalt de band alle medewerkers verantwoordelijk voor de visuele effecten de bühne op en geeft ze de krediet die hun toekomt.

Within Temptation is door de jaren erg groot geworden. En terecht want ze leveren keer op keer een top album af met sterke theatrale en bombastische nummers die ze live extra dimensie geven door visuele hoogstandjes... groots!!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg