Moss werkt hard voor een stuk braadworst Moss werkt hard voor een stuk braadworst

"Eigenlijk willen we gewoon een boy band zijn"

, Michelle van Lanschot

Moss werkt hard voor een stuk braadworst

"Eigenlijk willen we gewoon een boy band zijn"

Michelle van Lanschot ,

Moss heeft een rijke Limburgse geschiedenis qua optredens. NIEUWE NOR, Zomerparkfeest Venlo, de Muziekgieterij, Perron 55 of Fenix: noem een podium of festival en de band heeft er gestaan. Een gesprek over spelen in Limburg, het buitenland en het langverwachte derde album.

"Eigenlijk willen we gewoon een boy band zijn"

Moss, bestaande uit Marien Dorleijn (zang, gitaar) Finn Kruyning (drums, koortjes) Jasper Verhulst (bas, koortjes) en Michiel Stam (gitaar, koortjes), heeft een rijke Limburgse geschiedenis qua optredens. NIEUWE NOR, Zomerparkfeest Venlo, de Muziekgieterij of Perron 55 en Fenix: noem een podium of festival en de band heeft er gestaan. Een gesprek over spelen in Limburg, het buitenland en het langverwachte derde album.

Is er iets speciaal aan optreden in het Zuiden? Marien: "Ik heb altijd het gevoel dat we het in het zuiden des lands altijd wel lekker doen." Finn: "Ik vind het wel een moeilijke. Het is eigenlijk altijd heel leuk terwijl, het is een beetje lullig, maar er zijn wel bepaalde vooroordelen over spelen in het zuiden des lands. Veel vleermuizen. Maar eigenlijk vind ik het wel altijd heel leuk." Jasper: "Met Lola Kite hebben we vooral in Limburg gespeeld. We hebben zo"n beetje alle festivals gehad volgens mij en het eten dat we krijgen is wel vaak echt minder." Marien, oprecht verbaasd:`Dat is wel echt heel raar. Het zou hier toch juist bourgondisch moeten zijn? Kazen, lekker bier." 

Hoe staat het er voor in het buitenland? Finn: "Duitsland is wel echt een groot ding nu." Marien: "We hebben nu ook iemand die ons heel graag in Canada wil neerzetten. We waren uitgenodigd voor het Montreal Festival met een heel tourtje eromheen. Maar  ja, we kunnen niet, we moeten in Duitsland spelen."  Finn: "Je hebt ook maar een beperkte hoeveelheid energie en financiële middelen, dus je moet je richten op dingen. We hadden zelf heel erg het gevoel dat Frankrijk een hele goede zou zijn. We hadden daar een paar keer op willekeurige plekken gespeeld en kregen echt hele goede respons. Alleen regel-technisch kwam het niet echt van de grond."

"In Duitsland waren er meteen een paar partijen die er echt bovenop sprongen. Radio, promotie, boekingen en een platenmaatschappij. Je moet ook gewoon een beetje kijken wat er gebeurt en daar op inspringen."  Marien: "Zo"n optreden op een festival dat uitverkocht is, is iets belangrijker dan bijvoorbeeld vijf showcase festivals of vijf clubshows. Dan trek je gelijk wat meer mensen naar je toe. Misschien ook niet hoor, het is altijd gewoon hard werken voor je.. euh.."  Finn:"Hard werken voor je braadworst."  Michiel; "We moeten het gewoon doen, gewoon proberen en kijken wat er gebeurt." Marien: "Duitsland is groot. En de wereld is groot. Weet ik veel, ik zou nog graag eens Scandinavië willen spelen." Jasper: "Marien wil heel graag naar Polen." Finn: "Ook de Noordpool." 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg